DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Mūžībā devies bijušais Latvijas vēstnieks Valdis Krastiņš

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija izsaka visdziļāko līdzjūtību bijušā Latvijas vēstnieka, mūsu ilggadēja kolēģa Valda Krastiņa ģimenei un piederīgajiem, 2022. gada 13. janvārī vēstniekam aizejot mūžībā. Skumju brīdī domās esam kopā ar viņiem. Mūsu atmiņās vēstnieks Krastiņš paliks kā lielisks cilvēks, erudīts diplomāts un atsaucīgs, sirsnīgs kolēģis. Lai gaišs mūžības ceļš!

Valdis Krastiņš darbu ārlietu dienestā sāka 1992. gadā. Neraugoties uz bagāto muzikālo izglītību, kuru ieguvis Rīgā un Sanktpēterburgā, un plašo darba pieredzi mūzikas jomā, V. Krastiņš bija viens no pirmajiem ārlietu dienesta darbiniekiem atjaunotajā Latvijas Republikā. Viņš pildījis speciālo uzdevumu vēstnieka pienākumus Plānošanas grupā un Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu departamentā, vadījis Baltijas jūras valstu padomes sekretariātu. Kā ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latviju pārstāvējis Čehijas Republikā, Norvēģijas Karalistē un Somijas Republikā, kā nerezidējošais vēstnieks – Slovākijas Republikā un Turcijas Republikā.

Apbalvots ar Norvēģijas Karalisko ordeni “Par nopelniem” un Somijas Republikas “Baltās Rozes” 1. šķiras ordeni.

Par diplomāta gaitām 2012. gadā izdota vēstnieka grāmata “Ļoti personīgi. Latviešu diplomāta stāsts 1992–2008”.  

Godinot bijušā vēstnieka piemiņu, Ārlietu ministrijā tiks atvērta līdzjūtību grāmata 17. janvārī no plkst. 14.00 līdz 16.00 un 18. janvārī no plkst. 10.00 līdz 12.00. Lūgums iepriekš pieteikties pa tālruņa numuru 67016146.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI