DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā stājusies spēkā jauna kārtība noķertu klaiņojošu suņu saņemšanai atpakaļ

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No šī gada  Rīgā ir spēkā jauna kārtība, kādā suņu īpašnieki var saņemt atpakaļ savu klaiņojošo dzīvnieku.

Ar jauno kārtību dzīvnieka īpašniekam, pakalpojuma sniedzējiem un Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam tiks nodrošināts ērtāks, caurredzamāks un efektīvāks pakalpojuma sniegšanas un samaksas process.

Departaments ir sagatavojis Dzīvnieku kartīti (sunim), kurā dzīvnieku ķērājs, veterinārā klīnika vai patversme atzīmē sunim veiktās darbības un atbilstošos izcenojumus.  Ja dzīvniekam ir nosakāms īpašnieks, tad viņam jāsedz ar dzīvnieka ķeršanu, transportēšanu, uzturēšanu un veterinārmedicīnisko palīdzību saistītie izdevumi. Līdz ar to, suņa īpašnieks, saņemot savu dzīvnieku paraksta kartīti, apņemoties apmaksāt visus radušos izdevumus,  kādi pašvaldībai radušies īpašniekam piederoša suņa klaiņošanas rezultātā.

Nosakot samaksas apmēru piemēro izcenojumus, kādi noteikti starp pakalpojuma sniedzējiem  (dzīvnieku ķērāji, veterinārā klīnika, patversme) un departamentu, savstarpēji noslēgtajā līgumā par attiecīgā pakalpojuma nodrošināšanu.

Lai iegūtu, informāciju par negadījumos cietušiem, slimiem, bez saimnieka palikušiem kaķiem un klaiņojošiem suņiem vai bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem savvaļas dzīvniekiem, iedzīvotāji aicināti zvanīt uz diennakts informatīvo tālruni 67558855.

Papildus informējam, ka dzīvnieku izķeršanu Rīgas pašvaldības teritorijā nodrošina SIA "Sociālais uzņēmums Zoopolicija.lv".

Pēc notveršanas dzīvnieks tiek nogādāts uz patversmi  "Dzīvnieku pansija Ulubele".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI