DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla ar Latvijā pirmo akreditēto Dominikānas vēstnieku pārrunā divpusējās sadarbības stiprināšanas iespējas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla otrdien, 11.janvārī, iepazīšanās vizītē parlamentā tiekoties ar pirmo Dominikānas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Fransisko Karabaljo (Francisco A.Caraballo), pārrunāja valstu divpusējās sadarbības stiprināšanas iespējas.

Vēstnieks akcentēja valstu veiksmīgo dialogu starptautiskajās organizācijās un apliecināja Dominikānas ieinteresētību veicināt divpusējo sadarbību, tostarp parlamentārā līmenī. D.Beitnere-Le Galla rosināja ģeogrāfiski attālajām valstīm stiprināt dialogu, izmantojot arī digitālās tehnoloģijas.

Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja valstis sadarboties augsto tehnoloģiju un drošības, tostarp kiberdrošības, jomā. Puses bija vienisprātis, ka robežu drošība abām valstīm ir svarīga un tas ir pamats sadarbībai.

Pārrunājot sadarbību izglītībā, D.Beitnere-Le Galla īpaši atzīmēja studiju iespējas Latvijā, tostarp medicīnas un informācijas tehnoloģiju jomā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre un vēstnieks pārsprieda nepieciešamību stiprināt saites arī ekonomikā un sportā. Vēstnieks atzīmēja, ka Dominikānas iedzīvotāji seko līdzi Latvijas basketbolistu gaitām pasaules sporta arēnā.

F.Karabaljo rezidē Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI