DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nākamnedēļ kucēniem apritēs mēnesis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

2021.gada 19.decembrī Valsts robežsardzes koledžas vācu aitu suņa šķirnes vaislas kuce “Amber” laida pasaulē kucēnu metienu. Metienā piedzima septiņi kucēni - sešas kuces un viens suns. Nākamnedēļ kucēniem apritēs mēnesis, kad tiks veikta kucēnu identifikācija, t.i. mikroshēmas ievadīšana un izvēlēti vārdi.

Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta galvenais uzdevums ir Valsts robežsardzes kinologu un dienesta suņu apmācība, kā arī vaislas darbs, nodrošinot Valsts robežsardzi ar kucēniem. “Aptuveni pēc diviem gadiem kucēni sāks pildīt dienesta pienākumus uz valsts robežas, bet sakumā tiks veikta kucēnu testēšana un apmācība. Katrs suns tiek apmācīts konkrētai specializācijai - cilvēku, narkotisko vielu vai sprāgstvielu meklēšanai,” komentē Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas dienesta priekšnieks Uldis Barkāns.

Kucēnus sadalīs pa Valsts robežsardzes teritoriālajām pārvaldēm vai tie tiks piesaistīti kadetiem, kuri plāno kļūt par kinologiem pēc profesionālās tālākizglītības programmas „Robežapsardze” absolvēšanas.

Mācībām profesionālās tālākizglītības programmā „Robežapsardze” var pieteikties līdz š.g. 14.janvārim elektroniski, izmantojot Valsts pārvaldes portālu www.latvija.lv vai iesniedzot dokumentus klātienē - Valsts robežsardzes teritoriālajās pārvaldēs. Plašāka informācija par uzņemšanas prasībām ir pieejama Valsts robežsardzes koledžas tīmekļvietnes www.vrk.rs.gov.lv sadaļā „Reflektantiem – Nāc mācies”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI