DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents pasniedz balvu “Mūža ieguldījums sportā” ilggadējam cīņas sporta trenerim Visvaldim Freidenfeldam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

8. janvārī Trīs Zvaigžņu balvas 2021 svinīgajā ceremonijā Valsts prezidents Egils Levits pasniedza balvu nominācijā “Mūža ieguldījums sportā” ilggadējam cīņas sporta trenerim Visvaldim Freidenfeldam.

“Jūs savu mūžu esat veltījis cīņas sportam, un tas, ka mūsu cīņas sportisti ir guvuši tik nozīmīgus panākumus un šī sporta nozare ir pacelta tik augstā līmenī, ļoti lielā mērā ir Jūsu mūža nopelns. Ir tikai jāapbrīno Jūsu apņēmība, mērķtiecība un uzņēmība, dibinot sporta klubu–internātu. Liels paldies Jums, Freidenfelda kungs! Lai Jums vēl labi panākumi turpmākajā darbā, trenējot mūsu cīņas sporta jauno paaudzi!” sveicot V. Freidenfeldu teica Valsts prezidents.

Uzrunājot Trīs Zvaigžņu balvas 2021 svinīgās ceremonijas skatītājus, E. Levits uzsvēra, ka 2021. gadā Latvijas sportisti nesuši Latvijas vārdu pasaulē, gūstot lielus panākumus olimpiādē Tokijā, citās starptautiskās cīņās un arī šeit pat, Latvijā. “Latvijas sabiedrība ir lepna par mūsu sportistiem,” pauda Valsts prezidents.

Visvaldis Freidenfelds visu mūžu ir veltījis cīņas sporta attīstībai. V. Freidenfelds ir vairākkārtējs Latvijas čempions un sporta meistars brīvajā cīņā. Pēc Latvijas Valsts fiziskās kultūras institūta (LVFKI) absolvēšanas V. Freidenfelds strādāja LVFKI par vecāko pasniedzēju smagatlētikas katedrā. No 1980. gada sāka strādāt par treneri sporta biedrībā “Vārpa”, vēlāk kļuva par Latvijas izlases vecāko treneri, sagatavojot daudz augstas klases cīkstoņu un cīkstones. 1995. gadā Freidenfelds dibināja biedrību “V. Freidenfelda Latvijas Brīvās cīņas sporta klubs–internāts”, kur treneris aicināja jaunos sportistus no visas Latvijas. Trenerim ieguldot savus personīgos līdzekļus, 2018. gada 20. augustā tika uzcelts un nodots ekspluatācijā jauns sporta internāts ar 13 istabiņām, ēdnīcu, saunu un modernu cīņas sporta zāli.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas labā Visvaldis Freidenfelds 2013. gadā tika apbalvots ar Atzinības krusta 1. pakāpes zelta goda zīmi, bet 2019. gadā par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā V. Freidenfelds tika iecelts par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI