DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

T. Linkaits ar Lielbritānijas vēstnieku pārrunā abu valstu sadarbību transporta jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits piektdien, 7. janvārī, tikās ar Lielbritānijas vēstnieku Latvijā Paulu Brummelu (Paul Brummel), lai pārrunātu abu valstu sadarbību transporta un sakaru jomā.

“Lielbritānija ir nozīmīgs Latvijas sadarbības partneris transporta, loģistikas un sakaru jomā, un mēs saredzam iespēju šo sadarbību stiprināt,” saka ministrs Tālis Linkaits.

Ministrs atzīmēja, ka ļoti cieša sadarbība abas valstis vieno aviācijas jomā, ņemot vērā, ka Apvienotā Karaliste ir viens no populārākajiem lidojumu galamērķiem no Rīgas, ko apkalpo ne tikai nacionālā aviokompānija “airBaltic”, bet vēl vairāki pārvadātāji.

Vēstnieks sarunā ar ministru atzīmēja, ka Latvija ir nozīmīgs sadarbības partneris Lielbritānijai un ar katru gadu valstu sadarbībā ir vērojams progress. Arī Lielbritānija saredz iespējas paplašināt abpusējo sadarbību, īpaši jauno tehnoloģiju sfērā transportā un sakaru nozarēs.

Jau pašlaik vērienīgajā dzelzceļa infrastruktūras projektā “Rail Baltica” ir iesaistīti Lielbritānijas uzņēmēji, kā arī Latvija ir ieinteresēta izzināt Lielbritānijas pieredzi publiskās un privātās partnerības projektos ceļu infrastruktūras attīstīšanā, moderno tehnoloģiju ieviešanā dzelzceļa jomā un pilsētu ilgtspējīgā mobilitātes veicināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI