DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2022
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks: Latvija turpinās atbalstīt Ukrainu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 5. janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikšanās laikā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko (Olexandr Mischenko) pauda bažas par Krievijas militārajām aktivitātēm Ukrainas teritorijā un sevišķi pēdējā laika Krievijas spēku koncentrēšanos pie robežas ar Ukrainu.

“Karadarbība Ukrainā turpinās jau vairāk nekā septiņus gadus, un šī brīža Krievijas aktivitātes pie Ukrainas robežas rada bažas par iespējamu jaunu militāru uzbrukumu, apdraudot Ukrainas suverenitāti un teritoriālo nedalāmību. Latvija turpina un turpinās sniegt nemilitāra un militāra rakstura atbalstu Ukrainai. Mēs regulāri sniedzam humanitāro palīdzību karadarbībā cietušajiem, tāpat arī nodrošinām dažāda veida apmācību Ukrainas bruņotajiem spēkiem gan Latvijā, gan uz vietas Ukrainā. Latvija palīdz Ukrainai arī finansiāli dažādu projektu ietvaros. Ja būs nepieciešams, piegādāsim arī ieročus,” pauda A. Pabriks.

Savukārt Ukrainas vēstnieks O. Miščenko pateicās A. Pabrikam par viņa tiešo un bieži pausto atbalstu Ukrainai.

“Šāds atbalsts, kad lietas tiek pateiktas skaidri, ir augstu novērtēts un nepieciešams,” norādīja O. Miščenko.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī Krievijas ultimātu NATO.

“Karadarbība Ukrainā notiek katru dienu un cilvēki turpina mirt. Krievijas aktivitātes nav tikai  militāras. Tiek izmantotas arī hibrīdkara metodes, piemēram, mediji, korumpēti politiķi, haosa un panikas celšana Ukrainas iekšienē. Putina Krievija dara visu, lai nepieļautu Ukrainas tuvināšanos Eiropas Savienībai un NATO,” uzsvēra O. Miščenko.

Sarunu gaitā tika rosināts paralēli politiskajam atbalstam attīstīt sadarbību arī militārās industrijas jomā. Tuvākajā laikā Latvijā un Ukrainā plānotas augsta līmeņa vizītes šo un citu divpusējās sadarbības jautājumu apspriešanai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI