DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kā saņemt nodokļa atvieglojumus par cīņu ar latvāņiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

No 2021. gada 1. aprīļa ir spēkā Sosnovska latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskais plāns Alūksnes novadam. Lai motivētu privāto zemju īpašniekus cīnīties ar latvāņiem savos īpašumos, pašvaldība ir ieviesusi nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu 50% apmērā.

Saskaņā ar 2020. gada 26. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 7/2020 “Par atvieglojumiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem Alūksnes novadā”, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus iespējams saņemt personām, kuru īpašumā vai tiesiskā valdījumā ir ar Sosnovska latvāni (Heracleum sosnowskyi) invadēta zeme.

Lai saņemtu atvieglojumus, līdz 1. februārim jāiesniedz Alūksnes novada pašvaldībā vai attiecīgā pagasta pārvaldē pieteikums (iesnieguma veidlapa pieejama saistošo noteikumu Nr.7/2020 pielikumā) par atvieglojumu piešķiršanu.

Atvieglojumi tiek piešķirti:

Konsultāciju saņemšanai par nodokļa atvieglojumu saņemšanu lūdzam sazināties ar Alūksnes novada pašvaldības nodokļu administratoriem pa tālruņiem 64381497, 25778897 vai, rakstot uz e-pastiem: inara.kapulinska@aluksne.lv vai marite.jaudzema@aluksne.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI