DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. janvārī, 2022
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Rīgas domē Leo Hiršsonam pasniegs nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas domē ceturtdien, 6. janvārī, svinīgā pasākumā pasniegs nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīmi Leo Hiršsonam, kuru aizvadītā gada nogalē Saeima atzina par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku.

Pasākums notiks plkst. 10 Rātsnamā, Portretu zālē. Apliecību un krūšu nozīmi pasniegs Rīgas vicemēre Linda Ozola, sveikšanā piedalīsies arī tieslietu ministrs Jānis Bordāns un Saeimas Juridiskās komisijas vadītājs Juris Jurašs.

L. Hiršsona dzīves gaitas liecina par viņa aktīvu pretošanos padomju okupācijas režīmam un viņa aktīvās darbības bija vērstas uz to, lai atjaunotu 1918. gada 18.novembrī proklamētās Latvijas Republikas neatkarību.

L. Hiršsonu aizturēja 1989.  gadā par šaujamieroču un munīcijas apriti un nākamajā gadā viņš tika notiesāts.1990.  gada 4.  maiju L. Hiršsons sagaidīja Valsts drošības komitejas izmeklēšanas izolatorā, no kura tika atbrīvots 16.  maijā kā pēdējais faktiski politiski ieslodzītais, kurš atstājis VDK izolatoru.

Novērtējot Leo Hiršsona ieguldījumu Latvijas valstiskās neatkarības atjaunošanā, viņš kā nacionālās pretošanās kustības dalībnieks par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā 2018.  gada 19.  oktobrī ir iecelts par Viestura ordeņa kavalieri un apbalvots ar Viestura ordeni.

2021.  gada vasarā Saeima pieņēma grozījumus likumā “Par nacionālās pretošanās kustības dalībnieka statusu”. Atbilstoši likumā noteiktajam, Saeima 9.  decembrī nolēma atzīt Leo Hiršsonu par nacionālās pretošanās kustības dalībnieku. Viņš ir pirmais nacionālās pretošanās kustības dalībnieks, kuram statusu piešķīrusi Saeima.

Rīgas pašvaldība ir sagatavojusi un izsniegs nacionālās pretošanās kustības dalībnieka apliecību un nacionālās pretošanās kustības dalībnieka krūšu nozīmi L. Hiršsonam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI