DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Linkaits ar valsts kontrolieri pārrunā valsts līdzekļu pārvaldību satiksmes nozarē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits trešdien, 22. decembrī, tikās ar valsts kontrolieri Rolandu Irkli, lai pārrunātu ilgtspējīgu un caurskatāmu valsts līdzekļu pārvaldību satiksmes nozarē.

Runājot par investīciju plānošanu ceļu nozarē, T. Linkaits atzīmēja šogad ieviesto stratēģisko un ilgtermiņa pieeju – valdība ir apstiprinājusi Valsts galveno autoceļu attīstības stratēģiju līdz 2040. gadam, drīzumā skatīšanai Ministru kabinetā plānots virzīt plānu reģionālo ceļu būvniecībai laika periodam līdz 2027. gadam, kā arī ir sagatavots redzējums par vietējo ceļu pārvaldību.

Līdz ar to valsts budžeta ieguldījumi ceļu būvniecībā var tikt plānoti optimāli, nospraužot plānus ilgākā laika posmā un izvēloties prioritātes.

Ņemot vērā arī Valsts kontroles ieteikumus, Satiksmes ministrija šogad sagatavoja un Ministru kabinets pagājušajā nedēļā apstiprināja izmaiņas mērķdotāciju sadales principos pašvaldību ceļiem.

Valsts kontrolieris Rolands Irklis ar gandarījumu vērtēja, ka Satiksmes ministrija virzās uz iepriekš revīzijās konstatēto nepilnību novēršanu.

Sarunas laikā ar valsts kontrolieri ministrs pārrunāja arī VSIA “Autotransporta direkcija”, VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” un citu Satiksmes ministrijas kapitālsabiedrību darbības aspektus.

T. Linkaits arī atzīmēja, ka būtisks ieguldījums caurskatāmā nozares pārvaldības attīstībā būs Saeimā skatīšanā esošie grozījumi Ostu likumā, kas paredz mainīt Latvijas lielo ostu pārvaldības modeli, pārveidojot tās par valsts kapitālsabiedrībām. Starptautiski saprotama pārvaldības forma, konkursa kārtībā izraudzīta, nepolitiska kapitālsabiedrību vadība un efektīvāka resursu izmantošana ir galvenie mērķi, kas sasniedzami, veicot pārvaldības modeļa maiņu.

Satiksmes ministrijai ar Valsts kontroli ir izveidojusies produktīva sadarbība un šādas tikšanās ar valsts kontrolieri jau kļuvušas par tradīciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI