DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. decembrī, 2021
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Vakcinācija Ziemassvētkos un gadumijas brīvdienās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ziemassvētku un gadumijas svētku nedēļā, no 24. decembra līdz 1. janvārim, notiks gan izbraukuma vakcinācijas Latvijas novados, gan strādās arī atsevišķi vakcinācijas punkti.

“Jaunā Covid-19 vīrusa omikron varianta kontekstā ļoti svarīga ir balstvakcinācija, uz ko īpaši aicinām personas riska grupās, personas no 40 gadiem un personas, kas pirmreizējo vakcināciju saņēmušas pavasarī vai vasaras sākumā. Tāpēc arī svētkos vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji rūpēsies par iespējām saņemt vakcīnu pret Covid-19. Aicinām iedzīvotājus sekot līdzi informācijai par iespējām saņemt vakcināciju un neatlikt balstvakcinācijas saņemšanu,” stāsta Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Vakcinācijas punkti

Rīgā vakcinācija būs pieejama arī Ziemassvētku vakarā un svētku dienās:

  • 24. decembrī darbosies vakcinācijas punkts tirdzniecības centrā “Rīga Plaza”  - saīsinātā darba diena no plkst. 10.00-14.30;
  • 25. decembrī darbosies vakcinācijas punkti tirdzniecības centros “Dole” un “Sāga”;
  • 26. decembrī darbosies vakcinācijas punkti tirdzniecības centrā “Domina”, Imantas tirgū un pagaidu vakcinācijas punkts pie Vecmīlgrāvja tirgus.
  • No 27. decembra līdz 30. decembrim vakcinācijas punkti Rīgā un novados strādās kā ierasts līdz šim.
  • Svētdien, 2. janvārī, Rīgā vakcinācija būs pieejama tirdzniecības centros “Domina”, “Akropole”,  “Dole”,  “Sāga” un vakcinācijas punktā Imantas tirgū.
  • Jēkabpilī, tirdzniecības centrā “Sēlija” vakcinācija būs iespējama arī Ziemassvētku brīvdienās, kā arī Vecgada vakarā, Jaungada dienā un 2. janvārī.

Izbraukuma vakcinācija

Izbraukuma vakcinācija no trešdienas, 22. decembra, līdz trešdienai, 29. decembrim, galvenokārt būs pieejama vietās, kur ir zemāki vakcinācijas aptveres rādītāji un iedzīvotājiem jāmēro lielāks attālums līdz ģimenes ārsta praksei vai vakcinācijas punktiem.

Trešdien, 22. decembrī

  • No plkst. 10.00 līdz 12.00 Augšdaugavas novada Višķu pagastā, Vīgantos, Vīgantu bibliotēkā.
  • No plkst. 13.00 līdz 15.00 Augšdaugavas novada Ambeļu pagastā, Ambeļu kultūras centrā.
  • No plkst. 13.00 līdz 15.00 Augšdaugavas novada Medumu pagastā, Medumu pagasta ēkā.
  • No plkst. 15.30 līdz 17.00 Augšdaugavas novada Maļinovas pagastā, Maļinovas pagasta Jauniešu sabiedriskajā centrā, Skolas ielā 2.

Pirmdien, 27. decembrī

  • Kuldīgā, Vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13.
  • No plkst. 10.00 līdz 12.00 Augšdaugavas novada Laucesas pagastā, Mirnijs, Laucesas pagasta kultūras nams.
  • No plkst. 10.00 līdz 12.00 Augšdaugavas novada Biķernieku pagastā, Biķernieku pagasta ēkā, Saules ielā 4.
  • No plkst. 13.00 līdz 15.00 Augšdaugavas novada Sventes pagastā, Sventes pagasta kultūras namā.
  • Jēkabpilī, bijušā Krustpils novada teritorijā Kūkās, Mežārē, Atašienē un Vīpē būs pieejama vakcinācija vakcīnbusā.
  • No plkst. 9.00 līdz plkst. 16.00 Rēzeknē stāvlaukumā pie kādreizējā universālveikala, Latgales ielā 20, vakcinēšanās vakcīnbusā.
  • Otrdien, 28. decembrī, un trešdien, 29. decembrī, Rēzeknes vakcīnbuss no plkst. 09.00 līdz 16.00 būs pieejams stāvvietā pie veikala “Maxima XX”, Atbrīvošanas alejā 125.

Trešdien, 29. decembrī

  • No plkst. 09.00 līdz plkst. 17.00 Valmierā, Valmieras kultūras namā.
  • No plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00 Augšdaugavas novada Višķu pagastā, Špoģos, Špoģu vidusskolas sporta zālē.
  • No plkst. 15.30 līdz plkst. 17.00 Augšdaugavas novada Maļinovas pagastā, Maļinovas pagasta Jauniešu sabiedriskajā centrā, Skolas ielā 2.

Ceturtdien, 30. decembrī, Rēzeknes vakcīnbuss būs pieejams stāvvietā pie veikala “Lidl”, Atbrīvošanās alejā 125. No ceturtdienas vakcinbusā iespējams saņemt arī vakcīnu pret gripu.

Zvanu centrs 8989 Ziemassvētku brīvdienās strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, savukārt Jaungada brīvdienās darba laiks būs no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai ID karte), potēšanas pase (ja tāda ir), uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu, savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Atgādinām, ka pašlaik ir iespēja saņemt balstvakcīnu tiem vakcinētajiem iedzīvotājiem, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu. Baltstvakcīna īpaši vēlama cilvēkiem vecumā no 40 gadiem, sevišķi senioriem, kas ir vecāki par 65 gadiem, un augsta riska pacientiem ar novājinātu imūnsistēmu, kā arī tiem, kas noslēguši pirmreizējo vakcināciju pavasarī vai vasarā.

No 21. decembra balstvakcīnu var saņemt trīs mēnešus pēc otrās potes saņemšanas. Tas attiecas uz cilvēkiem, kas vakcinēti ar “Vaxzevria” (“Astra Zeneca”), “Spikevax” (“Moderna”) vai “Comirnaty” (“Pfizer-BioNTech”). Ar kovidu pārslimojušas personas un vakcinējušās ar vienu poti – arī var saņemt balstvakcīnu trīs mēnešus pēc potes vai pārslimošanas (atkarībā, kas bijis pēdējais)

Savukārt iedzīvotāji, kuri ir vakcinēti ar “Janssen” (“Johnsons & Johnsons”), ir aicināti saņemt balstvakcīnu ne ātrāk kā divus mēnešus pēc potes saņemšanas. Tikmēr personas ar novājinātu imunitāti un vakcinējušās ar trīs potēm – balstvakcīnu var saņemt sešus mēnešus pēc trešās potes.

Balstvakcīnai var pieteikties portālā manavakcina.lv, zvanot uz 8989,  ārstniecības iestādēs vai ģimenes ārstu praksēs, vai dzīvās rindas kārtībā vakcinācijas punktos tirdzniecības centros, vakcinācijas centros pašvaldībās, izbraukuma vakcinācijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI