DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

2024. gadā Latvijā plāno organizēt FIA Pasaules rallija čempionāta posmu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 2021. gada 21. decembrī, valdība pieņēma zināšanai Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu Latvijā 2024. gadā un atbalstīja šo starptautisko sporta sacensību rīkošanu.  

Valdība pieņēma lēmumu pilnvarot izglītības un zinātnes ministru parakstīt garantiju vēstuli FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) starptautiskam organizatoram (WRC Promoter GmbH). Tāpat noteikts, ka valdība atbalstīs FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu atbilstoši 2023. un 2024. gada valsts budžeta likumā šim mērķim paredzētajam finansējumam, savukārt atlikušās saistības atbilstoši nepieciešamībai, lai nodrošinātu FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu, pilnā apmērā sedzamas no Latvijas Automobiļu federācijas un SIA “RA Events” līdzekļiem.

Plānots, ka nepieciešamais finansējums 2023. gadā nepārsniegs 650 000 eiro, izlietojot to FIA Eiropas rallija čempionāta licences maksai 2023. gadam un FIA WRC Latvijas posma organizēšanai. 2024. gadā paredzētais finansējums ir līdz 1,8 milj. eiro, kas paredzēti arī FIA WRC Latvijas posma promoutera licences maksai un FIA licences maksai, kā arī organizēšanas izmaksām. IZM sadarbībā ar Latvijas Automobiļu federāciju un tās partneri SIA “RA Events” būs jāizstrādā efektīvākais piedāvājums nepieciešamā finansējuma nodrošināšanai un jāiesniedz tas Ministru kabinetā.

SIA “RA Events” ir norādījis, ka gadījumā, ja FIA WRC posms Latvijā notiks, tad pēc tā norises tikts veikta pilna finanšu atskaite pa izdevumu un ieņēmumu posteņiem, un tīrā peļņa no šī pasākuma, ja tāda veidotos, tiks atmaksāta valsts budžetā, lai kompensētu valsts finansiālo ieguldījumu sacensību līdzfinansēšanai.

Jautājumu par FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu Latvijā 2024. gadā izvērtējusi un atbalstījusi Latvijas Nacionālā sporta padome.

Atbalstu FIA WRC posma organizēšanai Latvijā paudusi arī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, kas atzinusi pasākuma ekonomiski pozitīvo ietekmi uz Kurzemes reģionu un prognozē, ka ieņēmumi no ārvalstu viesiem 2024. gada FIA WRC posmam Latvijā varētu būt vismaz 16,8 miljoni eiro.

Informatīvais ziņojums “Par FIA Pasaules rallija čempionāta (WRC) posma organizēšanu Latvijā 2024. gadā” pieejams Ministru kabineta mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI