DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Noslēgusies pieteikšanās brīvprātīgo godināšanai “Gada brīvprātīgais 2021”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) informē, ka 15. decembrī noslēgusies pieteikšanās godināšanai “Gada brīvprātīgais 2021”, kurā Latvijas iedzīvotāji un organizācijas tika aicināti pieteikt labākos brīvprātīgā darba veicējus un organizētājus, kuri laika posmā no 2020.gada 1.novembra līdz 2021.gada 15.decembrim aktīvi darbojās sabiedrības labā, kā arī brīvprātīgajiem draudzīgākās pašvaldības.

Šogad visvairāk pieteikumu saņemts no Rīgas un Pierīgas, ievērojami audzis pieteikumu skaits no Vidzemes un jo īpaši no Kurzemes, nemainīgi liela brīvprātīgo aktivitāte un pieteikumu skaits ir Latgalē un Zemgalē.

NVA Brīvprātīgo projekta Brīvprātīgie.lv vadītājs Ints Teterovskis atzīst: “Kā jau ierasts, visvairāk pieteikumu ir sociālajā jomā, esošajos ārkārtas situācijas apstākļos tas ir ļoti saprotami un augsti vērtējami – lai cik būtu grūti, esam atvērti un gatavi palīdzēt apkārtējiem. Ļoti daudz arī pieteikumu no dabas un vides jomas – liels pieteikumu īpatsvars ir saistīts ar brīvprātību dzīvnieku patversmēs. Bet, protams, neizpaliek arī kultūra, sports, izglītības un zinātnes joma, kā arī valsts pārvalde. Pozitīva tendence brīvprātības attīstībai kopumā ir tas, ka salīdzinoši ar citām reizēm audzis pieteikto vīriešu īpatsvars.”

Brīvprātīgo godināšanas mērķis ir pateikties tiem iedzīvotājiem, organizācijām un pašvaldībām, kas savu laiku ziedoja brīvprātīgajam darbam sabiedrības labā, veicinot iedzīvotāju un organizāciju interesi un iesaisti brīvprātīgajā darbā. Latvijā godināšana notiks jau astoto gadu. Goda zīmju saņēmēji tiks paziņoti īsi pirms gadu mijas.

Brīvprātīgā darba veicēju un organizētāju godināšanu “Gada brīvprātīgais 2021” rīko NVA sadarbībā ar Labklājības ministriju, Izglītības un zinātnes ministriju, Sabiedrības integrācijas fondu, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru, Latvijas Jaunatnes padomi, Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldi, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības administrācijas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Valmieras novada fondu.

Video stāsti par iepriekšējo gadu “Gada brīvprātīgais” titula saņēmējiem un viņu veikumu sabiedrības labā ir publicēti NVA brivpratigie.lv Youtube kontā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI