DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
2
2

Rīgā svētku rotā iemirdzas 10 parki pilsētas apkaimēs un centrā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sagaidot Ziemassvētku nedēļu, no 20. decembra ierasto pilsētvides svētku noformējumu papildina gaismas noformējums 10 Rīgas parkos un pastaigu takās ne tikai centrā, bet arī pilsētas apkaimēs – Imantā, Ziepniekkalnā, Pļavniekos, Sarkandaugavā un Pārdaugavā.

“Rīgā jau kopš valsts svētkiem skaisti mirdz Mežaparka Lielā estrāde, kā arī gaismas instalācijas Viesturdārzā, Spilvē, Bieriņos un Vecmīlgrāvī, kuras regulāri papildināja jauni gaismas objekti. Pirms Ziemassvētkiem esam sarūpējuši jaunu izgaismojumu pilsētā – ar spuldzīšu virtenēm izrotātas pastaigu takas, kā arī atpūtas zonas desmit Rīgas parkos un skvēros. Šādi radīta gaiša, silta un mājīga noskaņa,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis.

Ar Edisona spuldzīšu virtenēm un gaismas vides objektiem līdz pat janvāra beigām būs izgaismoti šādi Rīgas parki un skvēri:

  • Neatkarības laukums, Vērmanes dārzs un Viesturdārzs Rīgas centrā,
  • Anniņmuižas parks Imantā,
  • Ēbelmuižas parks Ziepniekkalnā,
  • Bērzu birzs Pļavniekos,
  • Kalna parks Sarkandaugavā,
  • Jaunatnes dārzs, Uzvaras parks un Arkādija parks Pārdaugavā. 

Tāpat kā pērn, pie apgaismes stabiem, uz tiltiem, ceļu pārvadiem, koku zaros, virs pilsētas ielām un citviet pilsētvidē kopumā vairāk nekā 180 adresēs ir izvietoti arī elektriskie gaismas dekori un dažādas virtenes, par kuriem rūpējas pašvaldības aģentūra Rīgas Gaisma.

Rīgā sapostas egles Doma laukumā, Rātslaukumā un 11. novembra krastmalā, kā arī pie kultūras centriem, pilsētas laukumos, parkos un skvēros, kur kopumā izvietotas 22 egles. Pilsēta sagādājusi arī 16 egles, kas rotājas dažādās pilsētas apkaimēs.

Svētkiem par godu radīts arī Roberta Rūrāna mākslas darbs “Mazie ziemas prieki Rīgā”, kurš izvietots pilsētas stendos un afišu stabos. Mākslas darba tematikā ilustrēta arī Rīgas pašvaldības tīmekļa vietne https://svetki.riga.lv/, kur pieejama svētku kultūras programma, gaismas objektu apkopojums, idejas mazajiem ziemas priekiem, kā arī ir iespēja nosūtīt digitālu svētku apsveikumu.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI