DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldā svētku laikā apskatāmi lielformāta mākslas gaismas objekti un pasaku mežs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Līdz 15. janvārim Siguldas pils kvartālā aplūkojami pieci Ziemassvētku lielformāta mākslas gaismas objekti, kuri iedzīvinās paaudžu paaudzēs iemīļotu svētku dzejoļu motīvus.

Galvenais šī gada Siguldas pils kvartāla Ziemassvētku sveiciena motīvs saistīts ar visģimeniskākajiem svētkiem un ticību brīnumiem, kad bērni pie eglītes, saņemot dāvaniņas, skaita paaudžu paaudzēs iemīļotus pantiņus. Piecu Ziemassvētku pantiņu motīvi caurvijuši Siguldas pils kvartāla gaismas objektu stāstu. Pie katra gaismas objekta ir iespējams ieklausīties dabas skaņās un dzejolīša lasījumā. Būs “Sietiņš” ar kristāla zvārgulīšu skaņu, “Leduspuķe”, ko pavadīs vēja skaņa, “Mēness” ar attālām suņu rejām un gurkstoša sniega skaņu, “Slidkalniņš” ar bērnu čalām, bet pie “Lelles un zirdziņa” varēs sajust tirgus kņadu tai raksturīgā skanējumā.

Ziemassvētku lielformāta mākslas gaismas un skaņas objektu autore ir māksliniece Iveta Šmita, savukārt bērnības dzejoļus ierunājis aktieris Jānis Āmanis.

Lielformāta mākslas gaismas objekti, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības nosacījumus, Siguldas pils kvartālā būs apskatāmi līdz 15. janvārim gan diennakts tumšajā, gan gaišajā laikā. Tāpat pastaigu laikā svētku sajūtu iespējams iegūt gaismiņu ieskautās Siguldas pilsdrupās, bet Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā pie Laimas pulksteņa paviesoties mākslinieka Ivara Mailīša radītajā Ziemas pasaku mežā. Turpat aplūkojami Ziemassvētku brīnumu namiņi, kuros ceļojošais Leļļu Mākslas muzejs uzbūris kustīgus karuseļus ar bērnības iemīļotajām lellēm un rotaļlietām, kā arī noslēpumainu ēnu teātri. Aplūkojamas arī mākslinieces Ināras Liepas radītās skulptūrlelles.

Sigulda aicina šajos Ziemassvētkos pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni, dodoties pastaigās svaigā gaisā un atrodot ko neatklātu dabas taku maršrutos, kas aplūkojami šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI