DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents: skolēniem jārada iespēja saņemt datoru līdzīgi kā grāmatu skolas bibliotēkā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

15. decembrī Rīgas pilī notika ceturtā – šajā gadā noslēdzošā – padomes “Dators ikvienam bērnam” sēde, kurā piedalījās arī Valsts prezidents Egils Levits. Valsts prezidents uzsvēra, ka “galvenais ir radīt ilgtermiņā darbojošos sistēmu, kas ļautu bērnam skolas vajadzībām saņemt datoru līdzīgi kā mācību grāmatu no skolas bibliotēkas”.

E. Levits izteica gandarījumu, ka padome ir bijis labs piemērs, kā rezultatīvi sadarboties dažādām valsts pārvaldes un pašvaldību institūcijām šī konkrētā mērķa vārdā. Valsts prezidents pateicās padomes dalībniekiem par darbu, novēlot praktiskā gultnē rast vislabākos tehniskos un sistēmiskos risinājumus. “Lai arī projekta īstenošana ir ilgtermiņa jautājums, tomēr ļoti nepieciešams visas sabiedrības attīstībai,” atzīmēja Valsts prezidents. Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa sarunā uzsvēra: lai arī prioritārā grupa šajā projektā ir 7.–9. klašu skolēni, arvien jātiecas uz projekta paplašināšanu līdz pat sākumskolas klasēm, kas ļautu bērnos attīstīt datorprasmes no mazotnes atbilstoši laikmeta tendencēm un nepieciešamībai.

Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece informēja klātesošos par datoru iepirkuma gaitu. Tika pārrunāti arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Arvila Ašeradena, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Toma Artūra Pleša, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēža Ginta Kaminska ierosinājumi un komentāri. G. Kaminskis vērsa uzmanību uz nepieciešamību paralēli šim projektam turpināt darbu, nodrošinot skolas ar interneta pieejamību, t. sk. risinot platjoslas interneta pieejamības projekta noslēdzošo posmu jeb “pēdējo jūdzi”.

Sēdē padomes locekļi iepazinās ar pirmā datoru iepirkuma gaitu, kur pieteikumu iesniegšana noslēdzās š. g. 6. decembrī. Padome aicināja lēmuma pieņemšanai un tālākai rīcībai izvērtēt izmaksas un iegādes pieredzi reģionā. Padome vienojās arī izveidot digitālu datoru pārraudzības rīku, kas ļautu precīzāk plānot datoru iegādi, analizējot konkrētus nepieciešamības un izmantošanas datus.

Š. g. 14. maijā Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, finanšu ministrs Jānis Reirs, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis parakstīja sadarbības memorandu “Dators ikvienam bērnam”. Memorandā tika paredzēts, ka padomi tās pirmajā darbības gadā Valsts prezidenta uzdevumā vada Valsts prezidenta padomniece informatīvās telpas un digitālās politikas jautājumos Ieva Ilvesa. Padomē piedalās pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas, kā arī Latvijas Pašvaldību savienības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI