DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valdība atbalsta piemaksu robežsargiem par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14.decembrī Ministru kabinets atbalstīja grozījumus noteikumos par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm mēnešalgu un speciālo piemaksu noteikšanas kārtību un to apmēru, kas paredz papildināt speciālo piemaksu sarakstu, ko var saņemt Valsts robežsardzes amatpersonas, ar piemaksu par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu līdz 300 eiro.

Speciālās piemaksas noteikšana būs būtisks motivators piesaistīt un noturēt amatpersonas dienestam Valsts robežsardzē, kā arī stiprinās valsts robežas apsardzībā un kontrolē iesaistīto personāla resursu kapacitāti, nodrošinot  dienesta specifikai atbilstošu atlīdzību un valsts robežas neaizskaramību.

Kritērijus piemaksas apmēra noteikšanai noteiks iestādes vadītājs. Plānots, ka piemaksu ieviešana varētu nosegt gadiem ieilgušās problēmas ar Valsts robežsardzes amatpersonu nokļūšanu dienesta pienākumu izpildes vietā un personīgā transporta izdevumiem, piemēram,  Daugavpils pārvaldes robežsargiem minimālais attālums līdz dienesta vietai ir 30 km, bet maksimālais – 125 km.

Jau ziņots, ka šī gada 24. septembrī valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas prioritāro pasākumu "Amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm kapacitātes stiprināšana (robežpiemaksa, izmeklētāju atlīdzība, mēnešalgu izlīdzināšana)”, kuram tika piešķirts finansējums pilnā apjomā - 20 735 004 eiro, tai skaitā piemaksai par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu - 5 739 436 eiro.

Speciālā piemaksa par robežkontroles mobilitāti un stiprināšanu  ir jauna speciālā piemaksa, ko piemēros tikai Valsts robežsardzē dienošām amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kas savus dienesta pienākumus pilda tieši uz valsts robežas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI