DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu nozares un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām paplašina sociālās garantijas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

14. decembrī Ministru kabinets apstiprināja Iekšlietu ministrijas izstrādātā likumprojekta “Grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā” virzīšanu izskatīšanai Saeimā.

Grozījumi paredz, ka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālo dienesta pakāpi psiholoģiskā atbalsta kursa laikā saglabā mēnešalgu un piemaksas (izņemot piemaksu par prombūtnē esošas amatpersonas aizvietošanu), sedz ceļa izdevumus nokļūšanai uz kursa saņemšanas vietu un atgriežoties no tās, kā arī to, ka amatpersonai kursa laikā no valsts budžeta līdzekļiem nodrošina ēdināšanu un naktsmītni.

Tādējādi likuma līmenī tiek nostiprināta jau esošā psiholoģiskā atbalsta kursa darbība. Iekšlietu ministrijas veselības un sporta centrs Jūrmalā, Dzintaros, amatpersonām psiholoģiskā atbalsta kursa ietvaros nodrošina iespēju saņemt psihologa konsultācijas, piedalīties psiholoģiskā atbalsta grupu nodarbībās, apmeklēt lekcijas par psiholoģiskās krīzes pārvarēšanu un piedalīties fiziskajās aktivitātēs sporta instruktora uzraudzībā.

Tāpat grozījumi paredz izslēgt no likuma nosacījumu, ka viegla veselības bojājuma gadījumā amatpersona vai darbinieks var saņemt nelaimes gadījuma pabalstu tikai tad, ja darba nespēja ir bijusi ilgāka par sešām dienām. Turpmāk amatpersonām un darbiniekiem pēc nelaimes gadījuma būs tiesības saņemt vienreizēju pabalstu neatkarīgi no darba nespējas ilguma. Šis regulējums attiecas uz nelaimes gadījumiem, kas notikuši, pildot ar dzīvības vai veselības apdraudējumu saistītus amata pienākumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI