DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. decembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ziemassvētku satikšanās Ķemeru Nacionālajā parkā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ziemassvētku tirdziņš, izstādes, izzinošas aktivitātes, atvērts tūrisma informācijas centrs un satikšanās prieks -  tas viss pieejams 18. decembrī pie Meža mājas, Ķemeros!

Šajā nedēļas nogalē un skolēnu brīvlaikā, no 23. līdz 30. decembrim (izņemot 24. decembri), apmeklētājiem atkal būs atvērts Ķemeru Nacionālā parka (ĶNP) tūrisma informācijas centrs. Kā ierasts, te varēs iegūt plašu informāciju par dabas takām, maršrutiem un citām atpūtas un vides izglītības iespējām ĶNP, kā arī apmeklētājiem būs pieejami interaktīvi uzdevumi, kurus pareizi izpildot, ikviens saņem balvu. Tūrisma informācijas centra darba laiks:18.,19., 23. un no 25. līdz 30. decembrim  plkst. 11.00 – 16.00.

Ziemassvētku tirdziņš un citas lustes pie Meža mājas norisināsies 18. decembrī no plkst. 11.00 līdz 14.00. Būs gan dāvināšanas prieks, gan gards mielasts un Ziemassvētku dzēriens, gan kaulēšanās un jautrība – par to visu būs parūpējušies čaklie amatnieki un šīs apkaimes uzņēmēji. Līdz ar svētku noskaņu būs arī iespēja apmeklēt ĶNP dabas takas divas izstādes un tepat tūrisma informācijas centrā.

Tūrisma informācijas centra darba laikā būs skatāmas divas aizraujošas izstādes, kas aizvedīs pārsteidzoši skaistā purva, augu un dzīvnieku valstībā:

  • Daigas Segliņas izstādē “Daba zīmējumos” skatāmi mākslinieces daudzu gadu laikā tapušie dzīvnieku, augu un dažādu dabas vērtību zīmējumi, kas laiku pa laikam pārtop interesantās vides izglītības spēlēs, plakātos un kalendāros. Darbos jaušama mākslinieces lielā mīlestība pret Latvijas dabu, aizrautība un rūpība, kas arī apmeklētājiem ļauj saskatīt pat vissīkākās nianses.
  • Ata Luguza un Viestura Serdāna radītā izstāde ''Purva pārvērtības'' vēsta par purviem, kūdras izmantošanu un pielietojumu interjerā. Ata rokās nonākot kūdrai, tapuši lieliski mākslas darbi, kas vairs nebūt nelīdzinās lieliem kūdras klučiem, kurus ierasts pielietot kā sienas paneļus.  Viesturs Serdāns purvus iemūžinājuši caur fotokameras aci, kas dažkārt atklājusi pārsteidzošus momentus. Krāsu gammas un ziemīgie skati fotoattēlos uzbur ainu kādu ikdienā reti var redzēt.

Ievērojot epidemioloģiskos pasākumus, visas minētās aktivitātes norisināsies zaļajā režīmā. Ieeja Ziemassvētku tirdziņā un informācijas centrā (no 18. līdz 30 decembrim), kur apskatāmas arī abas izstādes, atļauta pilnībā vakcinētām vai Covid-19  izslimojušām personām ar sadarbspējīgu sertifikātu; bērniem vecumā līdz 12 gadiem bez vakcinācijas sertifikāta un bērniem no 12 gadu vecuma - ar sertifikātu vai ar negatīvu testa rezultātu (laboratorijas izziņa vai sertifikāts), ne vecākiem par 72h. Apmeklējot pasākumus, ikvienam (izņemot bērnus līdz 7 g.v.) jālieto mutes un deguna aizsegs. Līdzi jāatceras paņemt personas apliecinošu dokumentu!

Dabas objekti – dabas takas, laipas un skatu torņi, tāpat kā līdz šim, katru dienu ir atvērti visiem apmeklētājiem bez sertifikātiem.  No 18. decembra īpaši sagatavoti uzdevumi apmeklētājus gaidīs dabas objektā “Dumbrāja laipa”, pareizo atbilžu autori saņems balvas.

Plašāka informācija par ĶNP un dabas objektiem pieejama Dabas aizsardzības pārvaldes tīmekļa vietnē https://bit.ly/3dJ8Des, mobilajā lietotnē Dabas tūrisms, kā arī ĶNP fonda tīmekļa vietnē un pa tālr. 26424972 (Agnese).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI