DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Mājdzīvniekus turpmāk varēs reģistrēt tikai pie veterinārārstiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai uzlabotu mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtību, turpmāk mājdzīvniekus pirmreizēji varēs reģistrēt tikai pie veterinārārstiem. To paredz ceturtdien, 9.decembrī, trešajā – galīgajā – lasījumā Saeimas atbalstītie grozījumi Veterinārmedicīnas likumā.

Grozījumi noteic, ka praktizējošs veterinārārsts veiks ne tikai šo dzīvnieku apzīmēšanu ar mikroshēmu, pasu un vakcinācijas apliecību izsniegšanu, bet arī to pirmreizējo reģistrāciju Lauksaimniecības datu centra mājas (istabas) dzīvnieku reģistra datubāzē.

Savukārt pašvaldībai būs jānodrošina normatīvajos aktos par mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtību noteikto suņa apzīmēšanas un reģistrācijas prasību izpildes uzraudzība un kontrole saskaņā ar pašvaldības saistošajiem noteikumiem, paredz likuma grozījumi. Tāpat pašvaldībai būs tiesības izdot administratīvos aktus par suņa apzīmēšanu un reģistrāciju.

Līdz šim mājdzīvnieku varēja reģistrēt ne tikai pie veterinārārsta, bet arī vietējā pašvaldībā, Lauksaimniecības datu centrā, izmantojot portālu www.latvija.lv vai centra tīmekļvietnē pieejamo e-pakalpojumu. Tā kā dzīvnieka īpašnieks varēja izvēlēties, kā reģistrēt savu dzīvnieku, tad nereti dzīvnieks netika piereģistrēts, teikts likumprojekta anotācijā.

Tāpat likums papildināts ar jaunu pienākumu suņu īpašniekiem vai turētājiem - ja suni ievedīs no citas valsts, 10 dienu laikā būs jānodrošina, ka tam ir pase un tas ir reģistrēts. Ja suni būs paredzēts atsavināt, šis pienākums izpildāms līdz atsavināšanas brīdim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI