DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Decembrī Tokijā notiks Latvijas Dienas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas vēstniecība Japānā un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra no š.g. 7. – 19.decembrim Tokijā, Roppongi Hills kompleksā Latvijas un Japānas draudzības 100. gadadienas ietvaros rīkos Latvijas dienas. Pasākuma norises laikā ikkatram Japānas galvaspilsētas iedzīvotājam un viesim līdz ar Ziemassvētku tradīcijām būs iespējas uzzināt par Latvijas kultūru un mūsdienu sasniegumiem.

11. un 12. decembrī plānoti tiešsaistes koncerti ar Latvijas un Japānas mākslinieku dalību. To vidū būs Maestro Raimonds Pauls un dziedātāja Tokiko Kato, kura izpildīs Japānā populārās dziesmas “Dāvāja Māriņa” versiju japāņu valodā, NHK Tokijas bērnu koris, koklētāju ansamblis “Balti”, koris “Dzintars”, grupa “Sound Poets” un citi.

Latvijas dienu apmeklētāji varēs piedalīties ēdienu gatavošanas meistarklasēs, ko vadīs pavārs Mārtiņš Sirmais; tiešsaistē aprunāties ar Tokijas Olimpisko zelta medaļu 3X3 basketbolā ieguvējiem Agni Čavaru, Edgaru Krūmiņu, Kārli Lasmani un Nauri Miezi; uzzināt par inovatīviem risinājumiem un precēm, ko Japānas tirgū piedāvā Latvijas uzņēmumi, kā arī iepirkties stilizētā Ziemassvētku tirdziņā. Notiks arī tiešsaistes biznesa forums un tūrisma vebināri. Īpaša programma ar Latvijā veidotu animācijas filmu skatīšanos un rokdarbu nodarbībām ir paredzēta arī bērniem.

Roppongi Hills komplekss ir viena no prestižākajām Tokijas brīvā laika pavadīšanas vietām, kur  ar apmeklētāju plūsma pārsniedz 100 000 cilvēku dienā. Šāda mēroga Latvijas pasākums Japānā tiek organizēts pirmo reizi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI