DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Diskutēs par Rīgas pašvaldības publisko ūdeņu apsaimniekošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība 16. decembrī plkst.10.00 rīkos publisku sanāksmi, kurā diskutēs par pilsētā esošo ūdens resursu iznomāšanas un izmantošanas turpmāko uzlabošanu.

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā, izskatot šo jautājumu, deputāti  atzina, ka nepieciešams sakārtot publisko ūdeņu iznomāšanu pašvaldības akvatorijās un izstrādāt  normatīvos aktus, kas skaidri definētu pieļaujamās darbības, tajā skaitā arī kārtību sodu piemērošanas gadījumos, kad publiskā ūdens aizņemšana notikusi patvaļīgi. Deputāti akcentēja, ka vajadzīgi uzlabojumi ne vien publisko ūdeņu apsaimniekošanā, bet arī to pieejamībā  iedzīvotājiem un pašvaldības sadarbībā ar uzņēmējiem, ar kuriem tiek slēgti publisko ūdeņu nomas līgumi.

Mājokļu un vides departaments aicina interesentus piedalīties  diskusijā, paust savas idejas un izteikt priekšlikumus, kas sekmētu sadarbību ar pašvaldību, vienlaikus padarot Rīgas ūdeņus atvērtākus iedzīvotājiem.

Diskusijā aicināti piedalīties Mājokļu un vides komitejas deputāti, Mājokļu un vides departamenta pārstāvji, kā arī ieinteresētie uzņēmēji.

Lai pieteiktu dalību sanāksmē, kas notiks  platformā MS Teams, lūdzam  līdz 15. decembrim sūtīt informāciju Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Ūdens resursu un meliorācijas nodaļas Galvenajam speciālistam – ekspertam Mārcim Zariņam  uz  e-pastu marcis.zarins@riga.lv, (tālr. nr. 67105905),  norādot sanāksmes dalībnieka kontaktinformāciju un  pārstāvēto institūciju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI