DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ungārija pauž solidaritāti Latvijai saistībā ar Lukašenko režīma īstenoto hibrīduzbrukumu ES ārējai robežai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

8. decembrī Budapeštā Valsts prezidents Egils Levits tikās ar Ungārijas premjerministru Viktoru Orbānu (Viktor Orbán) un Nacionālās asamblejas priekšsēdētāju Lāslo Kevēru (László Kövér) un apspriedās par Eiropas Savienības (ES) nākotni, Eiropas drošības jautājumiem un Trīs Jūru iniciatīvas nozīmi.

Runājot par ES nākotni, Valsts prezidents uzsvēra, ka, neraugoties uz viedokļu atšķirībām atsevišķos jautājumos, Latvija un Ungārija ir ieinteresēta stiprināt Eiropu gan savu pilsoņu labā, gan veicinot ES lomu pasaulē.

L. Kevērs pauda Ungārijas solidaritāti Latvijai saistībā ar A. Lukašenko režīma īstenoto hibrīduzbrukumu ES ārējai robežai. E. Levits pateicās par atbalstu un izpratni, tāpat izsakot pateicību Ungārijai kā sabiedrotajai valstij NATO ietvaros par dalību Baltijas gaisa telpas patrulēšanā.

Savukārt tikšanās laikā ar Ungārijas cilvēkresursu ministru prof. Dr. Miklošu Kasleru (Miklós Kásler) Valsts prezidents akcentēja abu valstu tālākās sadarbības iespējas izglītības, zinātnes un inovāciju laukā. Pēc tikšanās notika sadarbības līgumu parakstīšana – tika noslēgts sadarbības līgums starp Latvijas Universitāti (LU) un Ungārijas Nacionālo onkoloģijas institūtu, ko no Latvijas puses parakstīja LU Klīniskās un profilaktiskās medicīnas institūta direktors prof. Mārcis Leja, un sadarbības līgums starp Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS) un Ungārijas Nacionālo onkoloģijas institūtu, ko no Latvijas puses parakstīja RAKUS valdes loceklis prof. Haralds Plaudis. Ungārija ir pirmā Centrālās un Austrumeiropas valsts, kas ieguvusi starptautiski akreditētu visaptverošu vēža centru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI