DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Bruņoto spēku komandieris tiekas ar Lietuvas aizsardzības nozares un Valsts robežsardzes vadību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

8. un 9. decembrī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš atradīsies darba vizītē Lietuvā, lai ar Lietuvas nacionālās aizsardzības ministru Arvīdu Anušausku (Arvydas Anušauskas) un Lietuvas Bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Valdemāru Rupši (Valdemaras Rupšys) pārrunātu aizsardzības jomas un starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus. 

Ģenerālleitnants L. Kalniņš vizītes ietvaros apmeklēs Lietuvas Speciālo operāciju spēku apmācības bāzi un Lietuvas Valsts robežsardzi, tiksies ar Lietuvas Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Rustamu Ļubajevu (Rustamas Liubajevas) un Lietuvas Sauszemes spēku komandieri brigādes ģenerāli Raimundu Vaikšnoras (Raimundas Vaikšnoras), kā arī apmeklēs Lietuvas – Baltkrievijas robežu.

Lietuva šogad ir vadošā valsts trīspusējā Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā. Baltijas valstu aizsardzības sadarbības formātā Baltijas valstis uztur regulāru aizsardzības ministru un bruņoto spēku komandieru, kā arī ekspertu līmeņa dialogu par aizsardzības politiku un spēju attīstību. 

Sadarbības formātā tiek realizēti arī vairāki nozīmīgi projekti – Baltijas valstu Apvienotais štāba elements, Sauszemes spēku, Gaisa spēku un Jūras spēku sadarbība (Baltijas valstu jūras eskadra (BALTRON)), kā arī sadarbība Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) ietvaros, kurā mācās un dienesta pienākumus pilda visu trīs Baltijas valstu bruņoto spēku karavīri un civilais personāls.

Baltijas valstis pastāvīgi sadarbojas arī personāla apmācību jomā, tostarp piedaloties kopīgās militārajās mācībās.

Baltijas valstu militārās sadarbības ietvardokuments tika parakstīts 2013. gada 29. janvārī, un tajā ir noteikti Baltijas valstu militārās sadarbības formāti, to funkcijas un atbildība, organizācijas un darbības principi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI