DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Šorīt ugunsgrēkā Rīgā izglābti pieci cilvēki, bet viens gāja bojā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6. decembra plkst. 06.30 līdz 7. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 72 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu, 32 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 5.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg otrā stāva dzīvoklis 10m2 platībā un starpstāvu pārsegums 1m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki, bet piecus cilvēkus no piedūmotās mājas ar glābšanas masku palīdzību izglāba ugunsdzēsēji glābēji. Degošajā dzīvoklī atrasts viens cilvēks, kurš gājis bojā. Plkst. 6.07 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi. Dzīvoklī dūmu detektors nebija uzstādīts. 

Plkst. 00.17 VUGD saņēma izsaukumu Jelgavā, kur daudzdzīvokļu mājā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg dzīvoklis 80 m2 platībā. No ēkas evakuējās seši cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 02.14.

Plkst. 22.39 saņemts izsaukums uz Cēsu novada Stalbes pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā mājas pirmais stāvs 70m2 platībā, otrais stāvs 70m2 platībā un jumts 250m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējas 10 cilvēki. Plkst. 2.27 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 22.15 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dunduru ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies angāra tipa ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu angāra tipa ēka 500m2 platībā un mikroautobuss tajā. Plkst. 00.24 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības vadi, velosipēda riepas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji 3 ēku dūmvados, kūpinātava, šķūnis, apsarga mājiņa, dārza māja, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, starpsiena un  divas dzīvojamās mājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI