DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla un Jaunzēlandes vēstniece spriež par klimata pārmaiņām un sadarbību viedo tehnoloģiju jomā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla pirmdien, 6.decembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tikās ar Jaunzēlandes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Alanu Rozu Hadsoni (Alana Rose Hudson) un pārrunāja iespējas aktīvāk cīnīties pret klimata pārmaiņām. Kā vienu no iespējamiem risinājumiem puses akcentēja viedo tehnoloģiju attīstību.

Viedajām tehnoloģijām ir potenciāls mainīt mūsu paradumus, sacīja D.Beitnere-Le Galla, aicinot stiprināt sadarbību šajā jomā.

Lai gan Latvija un Jaunzēlande ģeogrāfiski atrodas tālu viena no otras, tās ir līdzīgi domājošas valstis, ko saista kopīgas vērtības, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre. Tostarp D.Beitnere-Le Galla atzīmēja, ka Jaunzēlande ir piemērs tam, kā virzīties uz videi draudzīgu dzīvesveidu, un akcentēja, ka arī Latvija ir zaļi domājoša valsts.

Pārrunājot valstu divpusējās attiecības, D.Beitnere-Le Galla un vēstniece pārsprieda arī parlamentārā dialoga stiprināšanas iespējas, tostarp Jaunzēlandes-Eiropas Savienības parlamentārās sadraudzības grupas ietvaros.

Tāpat puses pārsprieda Covid-19 pandēmijas ierobežošanu. Pandēmijas izgaismojusi arī virkni citu problēmu, tostarp vardarbību ģimenē, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot meklēt risinājumus šai problēmai.

Vēstniece rezidē Polijas galvaspilsētā Varšavā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI