DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā plānots atcelt biļešu iegādi pie sabiedriskā transporta vadītājiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ieviešot koda biļeti, Rīgas sabiedriskajā transportā paredzēts atteikties no biļešu iegādes pie transportlīdzekļu vadītājiem. To paredz pirmdien, 6. decembrī, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā atbalstītie grozījumi pašvaldības saistošajos noteikumos. Galīgais lēmums vēl būs jāpieņem domes sēdē.

Plānots, ka sabiedriskā transporta vienreizējās braukšanas biļetes varēs iegādāties tikai iepriekšpārdošanā un vienreizējo braukšanas biļešu tirdzniecība pie vadītāja tiks saglabāta tikai 22. autobusa maršrutā no lidostas “Rīga”, kur liela daļa pasažieru nav Rīgas sabiedriskā transporta pastāvīgie lietotāji, bet ieceļo no ārvalstīm un nav bijusi iespēja biļetes iegādāties iepriekšpārdošanā.

Šādas izmaiņas1 paredzētas, lai transporta vadītājs visu uzmanību varētu veltīt drošai transporta līdzekļa vadīšanai. Tāpat šāda biļešu pārdošana par skaidru naudu nav rentabla un jāņem vērā arī epidemioloģiskā situācija, iespēju robežās samazinot vadītāja kontaktus ar pasažieriem.

“Rīgas satiksme” informē, ka galvaspilsētā iespējams biļetes iegādāties vairāk nekā 400 dažādās tirdzniecības vietās. Tāpat ieviests jauns un ērts risinājums – koda biļete, kas ļauj “Rīgas satiksmes” tramvajos, trolejbusos un autobusos veikt norēķinus par braucieniem ar viedtālruni tiešsaistes režīmā.

Patlaban koda biļeti var iegādāties izmantojot “Rīgas satiksmes” un “Mobilly” lietotni savukārt trešā, personu apvienības “SP Grupa”, lietotne vēl tiek izstrādāta.

Lietotnē vienā reizē var iegādāties līdz 10 viena brauciena biļetēm. Iekāpjot sabiedriskajā transportā, jānoskenē speciālais kvadrātkods vai jāievada transporta identifikācijas numurs, kas ir redzams zem tā. Mobilajā lietotnē iegādātās biļetes derīguma termiņš ir trīs mēneši.

1 2012. gada 28. februāra saistošie noteikumi Nr. 165 “Par Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta lietošanu”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI