DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Dagmāra Beitnere-Le Galla Krievijas vēstniekam: mums kā kaimiņvalstīm ir jāveido nepārtraukts dialogs

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija ir ieinteresēta uzturēt labas kaimiņattiecības un veidot abpusēji konstruktīvu sadarbību ar Krieviju. Neskatoties uz iespējami atšķirīgiem viedokļiem dažādos jautājumos, ir svarīgi uzturēt konstruktīvu dialogu, jo tikai tā varam labāk saprast viens otru, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, pirmdien, 6.decembrī, parlamentā tiekoties ar jauno Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Mihailu Vaņinu (Mihail Vanin).

Puses bija vienisprātis, ka dialoga uzturēšanā būtiska loma ir tieši parlamentārajiem sakariem. Saeimā darbojas arī deputātu grupa sadarbībai ar Krievijas parlamentu.

Vēstnieks kā vienu no prioritātēm izcēla tirdzniecību un uzsvēra, ka tās attīstība palīdzētu stiprināt abu valstu ekonomikas un veicināt labklājību. Savukārt D.Beitnere-Le Galla akcentēja priekšrocības, ko var sniegt Latvijas ostas un dzelzceļa infrastruktūra. Turklāt pārmaiņas ekonomikā un līdz ar to arī jaunas iespējas nesusi Covid-19 pandēmija, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, aicinot izmantot izdevību attīstīt praktisku sadarbību jomās, kurās ir abpusēja ieinteresētība.

Ekonomisko sakaru attīstība varētu sniegt impulsu arī politiskā dialoga uzlabošanā, sacīja vēstnieks, uzsverot nepieciešamību strādāt pie kaimiņvalstu attiecību veidošanas.

Puses pārrunāja arī jautājumus par drošības situāciju reģionā. Lai stiprinātu drošību, vēstnieks rosināja nodibināt tiešu kontaktu starp abu valstu Aizsardzības ministrijām. D.Beitnere-Le Galla uzsvēra, ka dialogs ir ārkārtīgi būtisks, lai izvairītos no pārpratumiem un konfliktiem. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka Eiropā nedrīkst pieļaut jaunu konfliktu eskalāciju, un pauda nožēlu, ka Krievija apturējusi savas pārstāvniecības NATO darbību.

M.Vaņins darbam Latvijā akreditēts 23.novembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI