DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Ogres novadā uzsāk drupinātas smilts-grants ražošanu ceļu izbūvei un remontam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

LVM, publicitātes foto

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) nodrošina pieeju augstvērtīgiem un kvalitatīviem minerālajiem materiāliem un to maisījumiem visā Latvijas teritorijā ceļu būvniecībai, remontdarbiem, būvdarbiem, būvmateriālu ražošanai, kā arī pašpatēriņa vajadzībām. Lai nodrošinātu plānoto pieprasījumu 2022. gada būvniecības sezonā, novembra vidū derīgo izrakteņu ieguves vietā “Jaunjelgavas 1. meža kvartāls” Ogres novada Birzgales pagastā tika uzsākti minerālo materiālu maisījumu ražošanas darbi.

Ražošanas darbu ietvaros derīgo izrakteņu vietā “Jaunjelgavas 1.meža kvartāls” tiks sagatavots drupināts smilts-grants maisījums atbilstoši Meža autoceļu būvdarbu un VSIA “Latvijas valsts ceļi” ceļu specifikācijās noteiktajām prasībām, kas paredzēts ceļu izbūvei un remontam ar nesaistītu segumu, kā arī asfaltbetona segas izbūvē kā pamata konstrukcijas slānis.

Apzinoties minerālo materiālu transportēšanas izmaksu nozīmi, uzņēmējiem sagatavota vizuāla karte ar attālumiem no ieguves vietas pa koplietošanas ceļiem, kas palīdzēs izvērtēt ieguves vietas attālumu līdz plānotajam objektam.

Šobrīd  minerālo materiālu maisījumi (sijāta smilts, smilts-grants maisījums, drupināts smilts-grants maisījums) pieejami 20 LVM apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās, kuri sagatavoti atbilstoši Meža autoceļu būvdarbu un VSIA “Latvijas Valsts ceļi” ceļu specifikācijām.

Minerālo materiālu atbilstība augstākajiem standartiem

Kontrolēts minerālo materiālu un to maisījumu ražošanas process tiek nodrošināts kopumā 50 sertificētās LVM apsaimniekotajās derīgo izrakteņu ieguves vietās atbilstoši būvizstrādājumu reglamentētās sfēras sistēmai “2+” saskaņā ar standartu EN 13242:2002+A1:2007 “Minerālmateriāli nesaistītajiem un hidrauliski saistītajiem maisījumiem ceļu būvniecībai un ceļu konstrukcijām”.

Kontrolēts ražošanas process no ieguves līdz gatavam maisījumam nodrošina minerālo materiālu un to maisījumu izcelsmes un kvalitātes izsekojamību. Kontrolētais ražošanas process ir sertificēts, tāpēc ikviens minerālo materiālu pircējs var būt drošs, ka sagatavoto minerālo materiālu kvalitāte atbilst starptautiski atzītiem augstākajiem standartiem. Minerālajiem materiāliem pievienotā ekspluatāciju īpašību deklarācija un CE marķējums apliecina, ka materiāli atbilst visām būvizstrādājumu prasībām.

Par pieejamiem minerālo materiālu maisījumiem derīgo izrakteņu ieguves vietās aicinām sazināties ar “LVM Zemes dzīles” klientu attiecību speciālistēm:

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI