DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Sestdien ugunsgrēkā Jelgavas novadā gāja bojā cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 3. decembra plkst. 06.30 līdz 6. decembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 298 izsaukumus – 39 uz ugunsgrēku dzēšanu, 212 uz glābšanas darbiem, bet 47 izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst.00.43 VUGD saņēma izsaukumu uz Ogres novada Mazozolu pagastu, kur dega vienstāva pirts 60m2 platībā. Veicot dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējus glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates darbu notikuma vietā turpināja. Plkst.07.03 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien plkst.19.54 tika saņemts izsaukums uz Jelgavas novada Cenu pagastu, kur piecstāvu mājas pagrabā bija deguši sadzīves priekšmeti 2m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Notikuma vietā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.20.15 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst.10.30 tika saņemts izsaukumus uz Ludzas novada Ciblas pagastu, kur dega saimniecības ēka 250m2 platībā. Tika piesaistīta traktortehnika, lai no ēkas izvestu malku un siena ruļļus. Mājdzīvnieki no degošas būves tika izvesti. Plkst.15.21 uguns izplatīšanās tika ierobežota un svētdien plkst.09.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Piektdien plkst.19.41 tika saņemts izsaukums uz Augšdaugavas novada Kalupes pagastu, kur traktors bija iebraucis dīķī. Ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja un nogādāja cilvēku krastā. Nodeva cietušo NMPD mediķiem un izvilka traktoru no dīķa. Plkst.21.02 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Nedēļas nogalē  VUGD saņēma 125 izsaukumus, lai novāktu nolūzušus kokus. Lielākoties tika atbrīvota ceļu braucamās daļa, bet divos gadījumos kokus bija uzkritis arī uz automašīnām.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, malka, kokmateriāli, piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji deviņu ēku dūmvados, sienas siltinājums, starpsiena, starpstāvu pārsegums, tehnoloģiskā iekārta, veļas mazgājamā mašīna, trīs vieglās automašīnas, neapsaimniekota saimniecības ēka, pieci šķūņi, dārza māja, trīs pirtis, dzīvojamais vagoniņš un dzīvojamā māja.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI