DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Darba nedēļa noslēdzas ar ļoti intensīvu snigšanu, Rīgā izsludināts sarkanais brīdinājums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī no Dānijas uz ziemeļaustrumiem virzījās aktīvs ciklons, kura centrs šorīt atradās virs Vidzemes. Tas atnesa plašu intensīvu nokrišņu zonu. Latviju no dienvidrietumiem tā sasniedza trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu bija aptvērusi visu valsts teritoriju. Arī dienā vēl aizvien turpinājās nokrišņi – gan sniegs, gan arī slapjš sniegs un pat lietus un sasalstošs lietus (sasalstošā lietus intensitāte gan nebija ļoti liela).

Ciklonam šķērsojot Latviju, naktī uz piektdienu atkal intensīvi sniga, nokrišņu intensitāte piekrastes rajonos ir lielāka, jo Baltijas jūras un Rīgas līča siltie ūdeņi veicina mākoņu veidošanos virs to akvatorijas. Līdz ar to arī Rīgā nakts otrajā pusē un no rīta tika novērota ļoti stipra snigšana, sniega segas biezums no vakara līdz plkst. 8:00 palielinājās par 9 līdz 11 cm, arī priekšpusdienā vēl turpina snigt un sniega sega turpina palielināties.

Ņemot vērā, ka snigšana dienas gaitā vēl turpināsies – virs Rīgas līča veidojas jaunas nokrišņu zonas – LVĢMC sinoptiķi pieņēma lēmumu izsludināt sarkanā līmeņa brīdinājumu tieši galvaspilsētai, jo šeit snigšanas ietekme ir visaugstākā – liela satiksmes intensitāte darba nedēļas noslēdzošajā dienā.

LVĢMC spēkā esošie brīdinājumi Latvijai un Rīgai 3. decembra priekšpusdienā bridinajumi.meteo.lv

RĪKOJIES, lai pasargātu sevi! Ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, kā arī gaisa satiksmi. Ļoti augsts risks iekļūt ceļu satiksmes negadījumā. Izvairies doties ārā no mājām un pārvietoties pa ceļiem, ja vien tas nav kritiski nepieciešams.

Vidzemei un daļai Latgales, kā arī Kurzemes dienvidrietumu rajoniem spēkā ir oranžā līmeņa brīdinājums – snigšanas laikā 12 stundu periodā sagaidāms, ka sniega segas biezums palielināsies par 10-14 cm. Ieteikumi rīcībai oranžā brīdinājuma gadījumā ir sekojoši: “ESI GATAVS, ka ļoti stipra snigšana plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos, u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esi ļoti uzmanīgs, ieplāno ilgāku laiku”.

Arī sestdien un svētdien Latvijā vēl ir gaidāma snigšana, tomēr tās intensitāte būs ievērojami mazāka – sestdienai vēl varētu būt spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums, lielāka iespējamība valsts dienvidu daļai.

Tomēr autovadītājiem jāņem vērā, ka braukšanas apstākli strauji neuzlabosies, pastāv riski, ka uz ceļiem veidojas arī apledojums.

Sniega segas biezums Latvijā 3. decembrī plkst. 11:00

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI