DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Notiks tiešsaistes diskusija "Latvija – mītne globāliem FinTech uzņēmumiem"

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kopā ar FinTech nozares partneriem 9. decembrī no plkst. 11 līdz 13 rīko tiešsaistes diskusiju "Latvija – mītne globāliem FinTech uzņēmumiem", kurā Eiropas un Latvijas FinTech uzņēmumu pārstāvji un nozares eksperti spriedīs par Latvijas FinTech ekosistēmas priekšrocībām un iespējām attīstīt biznesu, saņemot darbības licenci Latvijā.

Diskusijas pirmajā daļā "Kvalitatīvas pārmaiņas Latvijas ekosistēmā – iespēja piesaistīt FinTech uzņēmumus Latvijai" maksājumu uzņēmumu pārstāvji un nozares profesionāļi raksturos Latvijas FinTech vidi, spriedīs par tās izaugsmes perspektīvām un priekšrocībām, kāpēc izvēlēties Latviju par mītnes vietu FinTech uzņēmuma licencēšanai un biznesa attīstīšanai.

Sarunā piedalīsies uzņēmuma "Venture Faculty" stratēģiskais partneris Renāts Lokomets, Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociācijas valdes loceklis Andrejs Bosko, SIA "Paysera Latvia" valdes loceklis Guntars Gudermanis, kā arī "MasterCard" inovāciju un FinTech attīstības vadītājs Ziemeļvalstīs un Baltijā Mats Taraldsons un "MasterCard" banku attiecību vadītājs Ziemeļvalstīs un Baltijā Johans Modeniuss. Diskusiju vadīs uzņēmuma "Crassula" izpilddirektore Darja Dubiņina.

Diskusijas otrajā daļā "Regulējuma izaicinājumi: jauns posms Latvijas finanšu sektorā" finanšu tirgus dalībnieki un FKTK pārstāvji spriedīs par FinTech nozares regulāciju Latvijā, uzņēmuma ceļu līdz licences saņemšanai un uzņēmumu sadarbību ar nozares uzraugu un citiem tirgus dalībniekiem. Ievadot diskusiju, FKTK eksperti iepazīstinās ar licencēšanas procesa norisi, prasībām licences saņemšanai un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanai, kā arī FKTK sniegto atbalstu licencēšanas gaitā.

Diskusijā piedalīsies šogad FKTK licenci elektroniskās naudas iestādes darbībai saņēmušā uzņēmuma SIA "Mintos Payments" līdzdibinātājs Mārtiņš Valters, akciju sabiedrības "LPB Bank" Pārdošanas un reģionālās attīstības departamenta vadītājs Staņislavs Siņakovičs, maksājumu pakalpojumu uzņēmuma "3S Money" izpilddirektors Ivans Žiznevskis, kā arī FKTK Licencēšanas daļas vadītāja Agnese Alaine un FKTK Nebanku audita daļas vadītāja Sandra Mielava. Diskusiju vadīs FKTK Finanšu inovāciju departamenta direktore Marine Krasovska.

Diskusijā būs iespēja piedalīties reģistrētajiem dalībniekiem. Reģistrēties diskusijai aicinām šeit https://www.eventbrite.com/e/latvia-as-the-new-home-for-global-fintech-tickets-216368603317 līdz 8. decembrim.

Diskusija notiks angļu valodā.

Diskusiju rīko FKTK sadarbībā ar Latvijas Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas iestāžu asociāciju, uzņēmumu "Venture Faculty" un iniciatīvu "House of Fintech".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI