DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas un Tadžikistānas ārlietu ministri pārrunā drošības situāciju Centrālāzijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 2. decembrī EDSO Ministru padomes sanāksmes ietvaros ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Tadžikistānas ārlietu ministru Sirodžinu Muhridinnu (Sirojiddin Muhriddin), lai pārrunātu divpusējās attiecības, reģionālās drošības jautājumus Centrālāzijā un 22. novembrī Dušanbe notikušo Eiropas Savienības (ES) un Centrālāzijas valstu ārlietu ministru sanāksmi.

Sarunas laikā E. Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta aktivizēt politisko dialogu ar Tadžikistānu un meklēt jaunas iespējas ekonomikās sadarbības paplašināšanai. Centrālāzijas reģions ir viena no Latvijas ārpolitikas un attīstības sadarbības prioritātēm gan divpusēji, gan stiprinot ES un Centrālāzijas attiecības.

Ministri pārrunāja drošības un cilvēktiesību situāciju Afganistānā, kas nopietni ietekmē visu reģionu.  E. Rinkēvičs uzsvēra, ka sadarbība un konsultēšanas ar Centrālāzijas valstīm ir ļoti svarīga. ES un Centrālāzijas valstīm ir jāspēj kopīgi reaģēt uz humāno krīzi Afganistānā, kā arī  ierobežot terorisma un nelegālās migrācijas draudus, sniedzot atbalstu reģiona valstu robežpārvaldības kapacitātes stiprināšanai un novēršot cilvēku un narkotiku kontrabandu.

Latvija turpina vadīt ES robežu programmu Centrālāzijai BOMCA, kuras mērķis ir uzlabot drošību, stabilitāti un ilgtspējīgu izaugsmi reģionā, vienlaikus atbalstot pārrobežu sadarbību un uzlabojot dzīves apstākļus cilvēkiem, kas dzīvo Centrālāzijas un Afganistānas pierobežas apgabalos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI