DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs vizītē apmeklēs Singapūru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 2. līdz 5. decembrim aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzturēsies vizītē Singapūrā, lai parakstīt memorandu par abu valstu sadarbību aizsardzības jomā, kā arī apmainītos pieredzē par visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu.

Vizītes pirmajā dienā, 2. decembrī, aizsardzības ministrs A. Pabriks apmeklēs “Singapūras atklāšanas centru” (Singapore Discovery Centre), kas 1988. gadā tika dibināts par godu Singapūras bruņoto spēku vēsturei, taču laika gaitā papildināts ar ekspozīcijām un instalācijām saistībā ar valsts totālās aizsardzības koncepcijas ieviešanu un nacionāla līmeņa izaicinājumu pārvarēšanu.

Piektdien, 3. decembrī, A. Pabriks tiksies ar Singapūras aizsardzības ministru Ng Engu Henu (Ng Eng Hen), lai parakstītu memorandu par Latvijas un Singapūras sadarbību aizsardzības jomā. Dienas gaitā aizsardzības ministrs tiksies arī ar Singapūras ārlietu ministru Vivianu Balakrišnanu (Vivian Balakrishnan) un Āzijas Starptautiskā stratēģisko pētījumu institūta direktoru Džeimsu Krabtriju (James Crabtree).

Tāpat vizītes laikā A. Pabriks tiksies ar Latvijas goda konsulu Singapūrā Peniju Go (Penny Goh) un Singapūras domnīcu pārstāvjiem.

Singapūras totālās aizsardzības koncepcija (Total defence) tika ieviesta 1984. gadā kā “valsts aizsardzības koncepcija”, kas ietver visu Singapūras iedzīvotāju kolektīvo un individuālo līdzdalību, veidojot spēcīgu, drošu un vienotu valsti, kas ir gatava risināt jebkāda veida krīzes situācijas.

Līdz šim Latvijas un Singapūras sadarbība galvenokārt izpaudās ekonomikas jomā. Kopš 2019. gada 17. janvāra 13. Saeimā pastāv Latvijas-Singapūras Parlamentārās sadarbības grupa, kurā darbojas astoņi deputāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI