DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija turpinās iestāties par stingru starptautiskās sabiedrības atbalstu Ukrainai iepretim Krievijas radītajiem draudiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

1. decembrī Rīgā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kulebu (Dmytro Kuleba), kurš ieradies Rīgā, lai piedalītos NATO ārlietu ministru sanāksmes sesijā, kas veltīta NATO partnervalstīm.

Sarunā ministri apmainījās viedokļiem par Krievijas militāro spēku koncentrāciju pie Ukrainas robežas, situācijas attīstību saistībā ar Baltkrievijas īstenoto hibrīduzbrukumu, enerģētikas krīzes radīto ietekmi uz Ukrainu un citām aktualitātēm.

E. Rinkēvičs apliecināja Latvijas nemainīgo atbalstu Ukrainas neatkarībai, suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai. “Latvija ir gatava Eiropas Savienībā, NATO un citās starptautiskajās organizācijās turpināt iestāties par plašu starptautiskās sabiedrības atbalstu Ukrainai,” uzsvēra E. Rinkēvičs. Latvijas ārlietu ministrs atzīmēja NATO sanāksmes nozīmi, kas stiprinās vienotu nostāju par Ukrainai nepieciešamo atbalstu, atturot Krieviju no jaunas agresijas.

Ministri arī pārrunāja gaidāmo ES Austrumu partnerības samitu, kas plānots šī gada 15. decembrī Briselē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI