DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. decembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

E. Smiltēns vizītē Prāgā ar pilsētas vadību pārrunā pilsētplānošanas un attīstības jautājumus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šā gada 30.novembrī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns pēc Prāgas mēra ielūguma darba vizītē apmeklēja Čehijas galvaspilsētu, lai pārrunātu Rīgas un Prāgas divpusējās sadarbības iespējas.

Vizītes laikā E. Smiltēns tikās ar Prāgas mēra pirmo vietnieku ar Petru Hlavāčeku (Petr Hlaváček),  Ondržeju Bohāču (Ondřej Boháč), Prāgas Pilsētplānošanas un attīstības institūta (IPR) direktoru un citām pašvaldības amatpersonām. Sarunās tika pārrunāta abu galvaspilsētu divpusējā sadarbība, metropoļu politikas īstenošana, kā arī pilsētplānošanas un attīstības jautājumi.

Tostarp vizītes ietvaros Rīgas vicemērs kopā ar Prāgas mēru Zdeņeku Hržibu (Zdeněk Hřib) un  Latvijas vēstnieci Čehijā Guntu Pastori Prāgas rātsnamā atklāja izstādi “Rīgas jūgendstils. Arhitektūra un māksla.”, ko veidojis Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecību Čehijā. Ar izstādi klātesošos iepazīstināja muzeja direktore Agrita Tipāne.

Plašā un krāšņā izstāde iepazīstinās ar Rīgas jūgendstila arhitektūru, glezniecību, dekoratīvi lietišķo mākslu, grāmatu grafiku un muzeju. Izstāde veicinās Rīgas atpazīstamību, kā arī sadarbību starp Latviju un Čehiju, tā popularizēs Rīgu un sekmēs starpvalstu tūrisma attīstību. Izstāde Prāgā būs apskatāma līdz šā gada 30. decembrim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI