DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: ASV ir ciešs Latvijas ekonomikas un drošības sabiedrotais

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš otrdien, 30. novembrī, tikās ar ASV valsts sekretāru Antoniju Blinkenu (Antony Blinken) un pārrunāja drošības situāciju reģionā, kā arī valstu divpusējās sadarbības jautājumus.

K. Kariņš tikšanās gaitā pateicās par ASV nemainīgo atbalstu Baltijas valstu drošībai un aicināja stiprināt ASV klātbūtni reģionā, ņemot vērā Baltkrievijas režīma īstenoto hibrīduzbrukumu uz Latvijas, Lietuvas un Polijas robežas, kas ir arī Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu ārējā robeža. Tāpat vērojama arī Krievijas militārā spēka koncentrācija Ukrainas pierobežā. Ministru prezidents uzsvēra, ka šie minētie notikumi ir vērtējami kopainā līdz ar Eiropā pieaugošo energoresursu, galvenokārt gāzes, cenu kāpumu, ko ietekmē Krievijas manipulācijas ar gāzes piegādēm. Tāpat arī turpinās Krievijas un Baltkrievijas īstenotās dezinformācijas kampaņas.

K. Kariņš uzsvēra, ka ir būtiski dot skaidru signālu Krievijai, ka, turpinot situācijas eskalāciju reģionā, tam būs sekas. “Šie jaunie drošības izaicinājumi ir stiprinājuši Eiropas Savienības valstu vienotību, kā arī Eiropas Savienības un transatlantisko partneru sadarbību. Strādājot kopā un papildinot vienam otru mēs skaidri demonstrējam abu organizāciju – ES un NATO – spēku,” uzsvēra Ministru prezidents.

Tikšanās laikā abas puses pārrunāja arī Latvijas un ASV sadarbību ekonomikā.  Ministru prezidents, iepazīstinot ar Latvijas ekonomikas attīstību pēdējo gadu laikā, aicināja ASV uzņēmumus investēt nozarēs ar augstu pievienoto vērtību. Tikšanās laikā K. Kariņš arī atzīmēja sekmīgo sadarbību ar ASV Valsts kasi un pateicās par atbalstu finanšu sektora uzraudzības uzlabošanas jomā.

Ministru prezidents ar ASV valsts sekretāru pārrunāja arī Eiropas Savienības  un ASV attiecības. K. Kariņš pauda, ka, pateicoties ES un ASV Tirdzniecības un tehnoloģijas padomes darbībai, Latvija sagaida ciešāku sadarbību augsto tehnoloģiju jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI