DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Piešķir finansējumu iekšlietu dienestiem Latvijas – Baltkrievijas robežas drošībai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. novembrī Ministru kabinets nolēma piešķirt Iekšlietu ministrijai finansējumu 773 616 eiro apmērā, lai segtu izdevumus saistībā ar situāciju uz Latvijas Republikas - Baltkrievijas Republikas valsts robežas.

Finansējums paredzēts Valsts policijai (VP) 435 137 eiro un Valsts robežsardzei (VRS) 223 716 eiro apmērā, kā arī Valsts robežsardzes koledžai, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei (PMLP)  un Valsts drošības dienestam (VDD).

Izdevumi izveidojušies laikposmā no 2021. gada 11. augusta līdz 2021. gada 30. septembrim un ir saistīti ar Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu nodarbināto samaksu par virsstundu darbu, piemaksām, komandējumiem, ēdināšanu, apgādāšanu ar dienesta vai darba pienākumu izpildei nepieciešamo apģērbu, individuālajiem aizsardzības līdzekļiem, kā arī ar patvēruma meklētāju uztura un dienas naudu.

Lai mazinātu nelegālās imigrācijas riskus un apdraudējumu, kā arī liktu šķēršļus nelegālās imigrācijas plānotāju, organizētāju un izpildītāju aktivitātēm uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, VRS robežapsardzības nodaļās tika palielināts norīkojumu blīvums, kā arī tika nodrošināti atbalsta pasākumi. Savukārt uz Latvijas – Krievijas valsts robežas ir ieviests pastiprināts robežuzraudzības režīms, lai nodrošinātu intensīvāku valsts robežas uzraudzību un kontroli.

VRS laika posmā no 2021. gada 11. augusta līdz 2021. gada 30. septembrim ir atturējusi no nelikumīgas valsts robežas šķērsošanas 1444 personas, un laika posmā no 2021. gada 26. jūlija līdz 2021. gada 30. septembrim ir aizturējusi 390 personas.

VP savukārt sniedza atbalstu VRS robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu. Robežuzraudzības atbalstam tika piesaistīti vispiemērotāk apmācītie un ekipētie skaitliski lielāko struktūrvienību nodarbinātie. Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas atbalsta sniegšanai tika komandētas amatpersonas no Rīgas un reģionālajām struktūrvienībām, kā arī iesaistītas Latgales reģiona pārvaldes amatpersonas. Lai nodrošinātu atbalstu VRS nepieciešamo pasākumu īstenošanā, tika iesaistīti arī VDD nodarbinātie.

Ņemot vērā kraso patvēruma meklētāju pieaugumu 2021. gada augustā, strauji palielinājās darba intensitāte un apjoms, kas bija jāveic PMLP  saistībā ar patvēruma  meklētāju lietu izskatīšanu, kā arī ar patvēruma meklētāju izmitināšanu, tai skaitā Covid-19 karantīnas režīma prasību nodrošināšanu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā Lukašenko režīma organizēto hibrīdoperāciju un masveida personu pieplūdumu uz Latvijas – Baltkrievijas robežas, ir izsludināta ārkārtējā situācija Baltkrievijas pierobežā līdz 2022. gada 10. februārim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI