DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

ASV dalās pieredzē Tieslietu mācību centra izveidē un darbībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 30. novembrī, Tieslietu ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Tiesu administrācijas, Ģenerālprokuratūras un Augstākās tiesas pārstāvji tiešsaistes  sanāksmē  tikās ar ASV vēstniecības Latvijā un ASV Tieslietu departamenta Juridiskās tālākizglītības biroja Tieslietu mācību centra (NAC) pārstāvjiem, lai uzklausītu NAC pieredzi ASV federālo prokuroru profesionālās pilnveides mācību programmu veidošanā un īstenošanā.

 Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norāda: “Viena no tieslietu nozares galvenajām prioritātēm ir ilgtspējīgas, stabilas un uz izcilību vērstas tiesnešu, tiesu darbinieku, prokuroru, prokuroru palīgu un specializēto izmeklētāju (starpdisciplināros jautājumos, kas būtiski tiesas spriešanai) kvalifikācijas celšanas sistēmas izveide. Veidojot jaunu Tieslietu mācību centru, esam ieinteresēti pārņemt Eiropas un pasaules valstu atzītāko profesionālās kvalifikācijas pilnveides centru pieredzi.”

Jau ziņots, ka Tieslietu padome ir atbalstījusi šo Tieslietu ministrijas iniciatīvu, 2021. gada 18. jūnijā konceptuāli apstiprinot Tieslietu mācību centra izveidošanas pamata aspektus. Atbalstu tiesnešu un prokuroru kvalifikācijas sistēmas reformai paudis Eiropas Tiesību akadēmijas direktors Žans Filips Ražads (Jean-Philippe Rageade) un Eiropas Savienības komisārs tiesiskuma jautājumos Didjē Reindersu (Didier Reyenders).

Tieslietu mācību centrs tiesnešu un prokuroru, kā arī izmeklētāju starpdisciplināros jautājumos kvalifikācijas celšanai ir Tieslietu ministrijas prioritārais projekts Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda plānā.

Projektam paredzētais Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda finansējums plānots 7,5 miljonu eiro apmērā uz visu periodu līdz 2026. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI