DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrija saglabā nozares gatavību reaģēt straujas saslimstības ar Covid-19 izplatības gadījumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saskaņā ar novembra sākumā valdībā lemto, lai saglabātu gatavību nodrošināt papildu gultas Covid-19 pacientu ārstēšanai slimnīcās, atbilstošu materiāltehnisko nodrošinājumu, diagnostikas ierīces un skābekļa pieejamību, šodien, 30. novembrī, Ministru kabinets atbalstīja vairāk nekā 4,5 miljonu eiro piešķiršanu slimnīcu kapacitātes stiprināšanai.

Neskatoties uz to, ka situācija slimnīcās ir stabilizējusies un stacionēto pacientu skaits pēdējās nedēļas laikā samazinājies par 17%, veselības aprūpē ir jāsaglabā gatavība nodrošināt nepieciešamo palīdzību gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija pasliktināsies. It īpaši situācijā, kad Eiropā un citviet pasaulē sāk izplatīties jaunais Covid-19 Omikron paveids.

Jau vēstīts, ka līdz decembrim Covid-19 pacientu ārstniecībai nepieciešamības gadījumā varēs nodrošināt ap 3300 aprīkotām gultas vietām  klīniskās universitātes, reģionālajās, III, II un I līmeņu un arī specializētajās slimnīcās, pārprofilējot un veidojot jaunas gultas. Pārprofilētās un no jauna izveidotās gultas tiek aprīkotas ar atbilstošām iekārtām, tostarp nodrošinot atbilstošu skābekļa daudzuma pieejamību.

Līdzekļi tiks novirzīti Vidzemes, Rēzeknes, Priekules, Dobeles un apkārtnes, Alūksnes, Bauskas, Cēsu, Preiļu, Krāslavas, Jūrmalas, Madonas, Limbažu, Rīgas 2., Rīgas 1., Irlavas Sarkanā krusta un Jelgavas pilsētas slimnīcām, Jēkabpils, Liepājas, Ziemeļkurzemes reģionālajām slimnīcām, Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībām, Aizkraukles, Saldus, Ludzas, Latvijas Jūras medicīnas centriem, Rīgas Dzemdību namam un sabiedrībai ar ierobežotu atbildību „Sanare – KRC Jaunķemeri”.

Šobrīd Covid-19 pacientu ārstēšanā iesaistītas visas klīniskās universitātes un reģionālās slimnīcas, kā arī lielākā daļa III, II, I līmeņa un specializēto slimnīcu. 23 ārstniecības iestādēs, kas veic Covid-19 pacientu ārstēšanu, izveidotas 1823 Covid-19 pacientu gultas un to noslodze ir 76%. Intensīvās terapijas gultu skaits ir vairāk nekā 260 un to noslodze sasniedz 79%.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI