DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar Baltezerā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. novembra plkst. 06.30 līdz 30. novembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 66 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 52 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 21.49 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Baltezerā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas otrais stāvs 100m2 un jumts 120m2 platībā. Plkst. 01.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Notikuma vietā strādāja arī Inčukalna brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega sadzīves priekšmeti vienstāvu mājas bēniņos, dzīvojamais treilers, divos gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados, kondicionieris sabiedriskas ēkas servera telpā, elektrosadales skapis daudzdzīvokļu ēkas kāpņu telpā.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama 14 gadījumos, lai novāktu nolūzušus kokus no ceļa braucamās daļas, bet divos gadījumos koki tika novākti no vieglajām automašīnām. 12 gadījumos VUGD palīdzība bija vajadzīga, lai novērstu ceļu satiksmes negadījumu sekas – divos gadījumos automašīnas bija iebraukušas grāvī, vienā gadījumā transportlīdzeklis bija ietriecies kokā un vēl vienā – metāla apmalē. Dienvidkurzemes novadā VUGD no avarējušām automašīnām atbrīvoja divus cietušus cilvēkus un sakārtoja ceļa braucamā daļu. Preiļu novadā kravas automašīna bija avarējusi un iebraukusi upē – notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji sakārtoja ceļa braucamo daļu un uzstādīja absorbējošas bonas, lai ierobežotu avarējušās automašīnas degvielas noplūdi. Savukārt Rīgā divos gadījumos, kur bija notikušas kravas un vieglo automašīnu sadursmes, ugunsdzēsēji glābēji no ceļa braucamās daļas ar absorbentu savāca no avarējušiem transportlīdzekļiem noplūdušo degvielu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI