DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Rumbulas memoriālā pieminēs geto ieslodzīto iznīcināšanas 80. gadadienu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 30. novembrī, notiks piemiņas brīdis Rumbulas memoriālā, kas veltīts Rīgas geto ieslodzīto iznīcināšanas 80. gadadienai. Kā zināms, 1941. gadā Rumbulas teritorijā norisinājās viena no lielākajām masveida ebreju noslepkavošanām Eiropā.

Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns norāda: “Godinot pirms 80 gadiem traģiski bojāgājušos, ir grūti noticēt un aptvert šādu masveida nežēlības apliecinājumu. Šī ir bijusi lielākā civiliedzīvotāju masu slepkavība Latvijas vēsturē, viens no lielākajiem holokausta noziegumiem Rīgā. Nacistiskās okupācijas laikā Rumbulas mežā dzīvību zaudēja 25 000 Latvijas pilsoņu, kas ir neizsakāms zaudējums Latvijas sabiedrībai un Latvijas tautai.”

Pieminot Rumbulas teritorijā traģiski bojāgājušos ebrejus, 30. novembrī plkst. 13.00 Rumbulas memoriālā notiks piemiņas brīdis, kurā piedalīsies valsts augstākās amatpersonas, ārvalstu amatpersonas, diplomātiskā korpusa, Rīgas pašvaldības un ebreju kopienas pārstāvji. Tāpat, šajā dienā no plkst. 18.00 līdz 21.00, pie Brīvības pieminekļa notiks svecīšu nolikšana, godinot Rumbulā noslepkavotos ebrejus.

Vairāk informācijas par piemiņas pasākumiem, kas veltīti 1941. gadā bojāgājušajiem ebrejiem, pieejama Latvijas Ebreju draudžu un kopienu padomes tīmekļa vietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI