DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Nākamvasar ar SIF atbalstu kopējās nometnēs piedalīsies 330 diasporas un Latvijas bērnu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) apstiprinājis rezultātus projektu pieteikumu konkursā “Atbalsts diasporas un Latvijas bērnu kopējām nometnēm”. Ar valsts atbalstu nākamvasar nometnēs piedalīsies vairāk nekā 330 bērni no Latvijas un diasporas mītnes zemēm visā pasaulē.

Konkursa mērķis bija atbalstīt nevaldību organizāciju (NVO), t.sk. diasporas organizāciju projektus, kuri veicina diasporas saiknes ar Latviju saglabāšanu un tās nacionālās identitātes stiprināšanu. Kopumā saņemti 20 NVO projektu pieteikumi par pieprasīto programmas finansējuma summu 273 000 EUR, no iesniegtajiem projektiem atbalstīta vairāk nekā puse jeb 11 pieteikumi 140 000 EUR vērtībā.

Nometnēs piedalīsies bērni vecumā no 6 līdz 18 gadiem no Latvijas, Somijas, Norvēģijas, Francijas, Beļģijas, Dienvidāfrikas, Lielbritānijas, Īrijas, Krievijas u.c. diasporas mītnes valstīm. Tajās notiks dažādas izglītojošas aktivitātes, kas sekmē latviešu kultūras, vēstures un valodas zināšanu apguvi, radošās darbnīcas, diskusijas, kultūras un sporta aktivitātes, pārgājieni un ekskursijas. Pirmo reizi diasporas organizācijas varēs rīkot nometnes ārpus Latvijas mītnes zemēs – divas nometnes norisināsies Lielbritānijā, toties viena nometne notiks Kanādā.

"Kopējas nometnes un kvalitatīvi pavadīts laiks uzskatāms par vienu no efektīvākajiem bērnu un jauniešu latviskās identitātes stiprināšanas pasākumiem. Nometnēs veidojas sadarbība, draudzība, tās palīdz apgūt valodu, veidojas un pastiprinās piesaiste Latvijai. Vienlaikus tā ir iespēja palielināt reemigrācijas iespēju tām ģimenēm, kas labprāt atgrieztos uz dzīvi Latvijā," skaidro SIF sekretariāta direktore Zaiga Pūce.  

Projektu pieteikumus pēc atbilstības un kvalitātes vērtēšanas kritērijiem vērtēja vērtēšanas komisija, kuras sastāvā ir pa vienam pārstāvim no Izglītības un zinātnes ministrijas, Kultūras ministrijas, Ārlietu ministrijas, Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes, Diasporas konsultatīvās padomes. Komisijas sastāvā piedalījās SIF pārstāvis, kurš vadīja vērtēšanas komisijas darbu, bet atbilstības un kvalitātes kritēriju vērtēšanā un balsošanā nepiedalījās. 

Ar plašāku informāciju iespējams iepazīties tīmekļvietnes www.sif.gov.lv sadaļā "Projektu konkursi".

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI