DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Notikušas Latvijas politiskas konsultācijas ar Argentīnu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 26. novembrī notika Latvijas un Argentīnas politiskās konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Andžejs Viļumsons, Argentīnas delegāciju – Ārlietu, starptautiskās tirdzniecības un reliģisko lietu ministrijas valsts sekretārs ārpolitikas jautājumos Klaudio Havjers Rozencveigs (Claudio Javier Rozencwaig).

Sarunu partneri vienojās turpināt politiskos kontaktus, lai pabeigtu darbu izstrādes stadijā esošo divpusējo līgumu noslēgšanā, veicinātu divpusējās ekonomiskās attiecības un sadarbību kultūrā, īstenojot tikko noslēgto līgumu par sadarbību šajā jomā.

A. Viļumsons informēja par Latvijas kompāniju risinājumiem augsto tehnoloģiju jomā un investīciju iespējām Latvijā, tostarp Latvijas ostu sniegtajām iespējām. K. H. Rozencveigs pauda interesi par sadarbības attīstīšanu ar Rīgas brīvostu.

Konsultāciju laikā notika viedokļu apmaiņa par aktuāliem reģionāliem jautājumiem un sadarbību starptautiskajās organizācijās, ieskaitot dzimumu līdztiesības un sieviešu tiesību veicināšanu, jo Latvija un Argentīna ir ievēlētas ANO Sieviešu statusa komisijā no 2021. līdz 2025. gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI