DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. novembrī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija projekta “SCAPE II” ietvaros iegūst divus datņu uzglabāšanas serveru komplektus

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas projekta Nr. LLI-451 “SCAPE II” ietvaros saņēma divus datņu uzglabāšanas serveru komplektus par kopējo summu 19 761,60 eiro.

Lai realizētu projekta ietvaros minēto iekārtu iegādi, kas varētu iekļauties Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētajā datu pārraides tīklā un efektīvi uzglabāt un uzturēt pieaugošās informācijas apjomu VP Kurzemes reģiona pārvaldē, ar IeM Informācijas centru sniegto atbalstu tika izsludināts iepirkums Elektronisko iepirkumu sistēmā.

Šā gada rudenī minētās iekārtas pēc sakomplektēšanas un pieslēgšanas IeM Informācijas centra vienotam tīklam, nodrošina dienestam nepieciešamās informācijas pilnvērtīgu uzglabāšanu un sistematizēšanu.

Atgādinām, ka Projekta Nr. LLI-451 “SCAPE II” “Ar sabiedrības drošību saistīto pakalpojumu attīstība, stiprinot komunikāciju un sadarbību starp pašvaldībām un policiju” ietvaros Kurzemes reģiona pārvaldē plāno vēl iegādāties:

- nakts redzamības binokļus, kas palīdzēs kvalitatīvāk veikt darbu tumšā diennakts laikā, kas saistīts ar satiksmes uzraudzību un mednieku kontroli, kā arī veicot atsevišķas operatīvās darbības;

- pārvietojamās mobilās video novērošanas kameras, kas aplīdzēs nodrošināt sabiedrisko kārtību atsevišķās publisko pasākumu norises vietās vai ikdienā veikt kontroli aktīvākās reģistrēto notikumu vietās, kā arī organizēs un piedalīsies apmācībās.

Projekta Nr. LLI-451 “SCAPE II” ilgums ir 24 mēneši un tas tiek realizēts Interreg V - A Latvija - Lietuva pārrobežas sadarbības programmas 2014.-2020.gadam ietvaros. Kopējais projekta finansējums ir ap 473 268,20 eiro, no kuriem 85% jeb 402 277,95 eiro finansē Eiropas reģionālās attīstības fonds. Programmas mērķis ir sekmēt reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Vairāk par programmu: www.latlit.eu un www.europa.eu

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI