DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministre M.Golubeva: Jānosaka papildu sankcijas Lukašenko režīmam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

25. novembrī iekšlietu ministre Marija Golubeva atklāja Finanšu izlūkošanas dienesta starptautisko konferenci, kas veltīta sankciju pret Baltkrieviju piemērošanai.

Pasākuma atklāšanā iekšlietu ministre atzīmēja, ka mērķētas sankcijas ir ilgtermiņa ietekmes rīks pret autoritāriem režīmiem.

“Lukašenko režīma izvēlētais kurss, organizējot mākslīgas migrantu plūsmas un apdraudot gan cilvēku dzīvības, gan mūsu robežu drošību, nozīmē, ka mums ir nevis jāmīkstina esošās, bet gan jānosaka papildu sankcijas. Šāda veida hibrīdoperācijām ir arī dezinformācijas komponente. Viens no ziņojumiem, ko redzam Kremļa kontrolētajos un Baltkrievijas valsts medijos – ka sankcijas būs “bezzobainas” un Eiropa par tām nevarēs vienoties, jo baidās no Lukašenko režīma. Tomēr tieši pretēji - Eiropa šajā ziņā ir vienota un gatava kopīgai rīcībai,” savā ievadrunā atzīmēja Marija Golubeva.

Konferences mērķis ir apvienot kompetentās valsts iestādes un augsta līmeņa ārvalstu speciālistus, lai dalītos ar informāciju un pieredzi par ES sankciju pret Baltkrieviju efektīvu piemērošanu, to ietekmi uz finanšu sektoru Latvijā, Baltijas valstīs, kā arī ES. Tā kā viena no Finanšu izlūkošanas dienesta atbildības jomām ir nepieļaut starptautisko un nacionālo sankciju apiešanu vai apiešanas mēģinājumu finanšu ierobežojumu izpildē, Finanšu izlūkošanas dienests jau trešo gadu rīko konferenci par sankciju tematiku, pulcējot augsta līmeņa ekspertus un praktiķus, lai veidotu vienotu izpratni par sankciju piemērošanu un aktuālajiem problēmjautājumiem. Konference ik gadu pulcē vairāk nekā 200 klausītāju no Eiropas un citām pasaules valstīm.

Pēc konferences tiks sagatavoti un publicēti galvenie secinājumi un konferences rezultātu kopsavilkums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI