DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. novembrī, 2021
Lasīšanai: 1 minūte
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Jānis Bordāns tiekas ar Luksemburgas tieslietu ministri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 24.novembrī, Ministru prezidenta biedrs, tieslietu ministrs Jānis Bordāns darba vizītes ietvaros tikās ar Luksemburgas tieslietu ministri Samu Tansoni (Sam Tanson), lai apspriestu ar tiesu darba organizāciju saistītos jautājumus.

Abu amatpersonu sarunas uzmanības centrā bija jautājumi par tiesnešu apmācībām un tiesu digitalizāciju. Tāpat arī ministri apsprieda ieslodzījuma vietu administrēšanas jautājumus, kā arī abu valstu gaidāmo prezidentūru Eiropas Padomē.

Latvija un Luksemburga ir aktīvi iesaistījušās starptautiskā līmeņa diskusijā, uzsverot tieslietu jomas lomu demokrātisko vērtību stiprināšanā. Jau ziņots, ka 2021. gada 6. decembrī tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadībā notiks Starptautiskais tieslietu līderu dialogs, piedaloties Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalstu un partnervalstu tieslietu ministriem. Diskusijas ietvaros plānots pārrunāt tieslietu jomas transformāciju, atdzīvinot sabiedriskā līguma idejas un stiprinot demokrātiskās vērtības. Arī Luksemburgas tieslietu ministres vadībā 2022.gadā plānots aktualizēt minētos jautājumus tieslietu ministru starpā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI