DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere pateicas Itālijai par ieguldījumu Baltijas reģiona drošības stiprināšanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Latvija augstu vērtē Itālijas nozīmīgo ieguldījumu NATO kaujas grupā Latvijā. Jūsu iesaistīšanās stiprina drošību Baltijas reģionā,” sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere trešdien, 24.novembrī, Romā tiekoties ar Itālijas–Baltijas valstu parlamentu sadarbības grupas vadītāju, senatori Izabellu Rauti (Isabella Rauti).

I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka “Itālija ir bijis tuvs Latvijas draugs jau no paša sākuma – laikā, kad Latvija centās panākt savas neatkarības starptautisku atzīšanu”. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka šis gads ir īpaši nozīmīgs valstu divpusējām attiecībām, jo tiek atzīmēta 100.gadadiena kopš Itālija de iure atzina Latviju un 30.gadadiena kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas.

Saeimas priekšsēdētājas biedre pauda gandarījumu par abu valstu aktīvajām starpparlamentu sadarbības grupām, kā arī apliecināja Latvijas ieinteresētību turpināt mūsu parlamentu dialoga stiprināšanu, tostarp komisiju un sadarbības grupu līmenī.

I.Lībiņa-Egnere un I.Rauti pārrunāja arī dzelzceļa infrastruktūras projekta “Rail Baltica” izbūves procesu. Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja, ka tas ir šobrīd lielākais infrastruktūras projekts Eiropā un ir laba platforma ne vien transporta un loģistikas, bet arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, kā arī inovāciju projektu attīstībai.

I.Lībiņa-Egnere un EPPA delegācijas pastāvīgais pārstāvis Boriss Cilevičs līdz 27.novembrim uzturas Itālijas galvaspilsētā Romā, kur norisinās EPPA Biroja un Pastāvīgās komitejas sēdes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI