DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dabas skaistums košos un oriģinālos svētku vainagos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes foto

Ziemas saulgriežu gaidīšanas laikā Latvijas valsts mežu vēstniecībā, Vaiņodes ielā 1, Rīgā, jau valda brīnumaina svētku noskaņa. Te plašā klāstā pieejami adventes vainagi un svētku rotājumi, ko no dabas materiāliem darinājuši LVM kokaudzētavu un Kalsnavas arborētuma darbinieki. Ienes gaismu un meža smaržu savās mājās un dāvā dabas skaistumu saviem mīļajiem!

“Vēlā rudenī un ziemā, kad daba šķietami guļ, tā patiesībā dāvā mums košu krāsu un neparastu tekstūru materiālus, kas sniedz nebeidzamas iespējas, lai radītu skaistumu mūsu mājās. Steidzīgākie novērtēs kokaudzētavu meistaru ar īpašu rūpību darinātos skuju un sausos vainagus, bet radošie – vainagus var darināt paši vai dekorēt ar jau sarūpētajiem dabas materiāliem,” teic Latvijas valsts mežu vēstniecības vadītāja Līga Urtāne.

Šogad daudz interesantu jaunumu! Tos sarūpējuši kolēģi no Kalsnavas arborētuma un Smiltenes kokaudzētavas. Neparastajos un krāšņajos vainagos izmantoti dabas materiāli, kas atrodami mežos, Smiltenes plašajos laukos un Smiltenes kokaudzētavā. Unikālos akcentus katram vainagam piešķir Kalsnavas arborētuma gādātie melnalkšņu čiekuri, kadiķu čiekurogas, kastaņi, ozolzīles un zīļu cepurītes, rieksti ar visiem čemuriem, valrieksti, sūnas, rododendru, kokveida peoniju, puķu pogaļas, piepes, baltegļu čiekuru zvīņas un citi dabas brīnumi.

Darini svētku vainagu pats

Lai radītu svētku sajūtu mājās un radoši darbotos, jau gatavo vainaga pamatni var izrotāt pēc sirds patikas. LVM darbinieki jau sarūpējuši daudzveidīgas dabas materiālu izlases, kas noderēs svētku vainaga dekorēšanā. Dabas materiālu kastes ar izlasītiem egļu, priežu čiekuriem, kā arī citiem dabas materiāliem, kas ar vislielāko rūpību vākti LVM Kalsnavas arborētumā, piešķirs neatkārtojamu izskatu.

Tāpat ikviens var radīt savu svētku vainagu no čiekuriem, izmantojot jau sagatavotu vainaga darināšanas komplektu “Radi pats”. Komplektā ietilpst vainaga pamatne un dabas materiāli, kā arī neliela instrukcija vieglākai un raitākai vainaga izveidošanai.

Svētku siltuma un noskaņas radīšanai noderēs iekura komplekts “Vai būsi mans čiekurs?”. Tas ir Kalsnavas puses bišu vaska vannā peldinātas melnās priedes (Pinus nigra) čiekurs ugunskura vai kamīna iedegšanai. Komplektā ietilpst divi čiekuri, saišķis ar skaliņiem, bērza tāss un sērkociņi.

Unikāli rotājumi

Īpašu gaisotni telpā uzburs svētku dekori jeb bumbas, kas darinātas no dabas veltēm, kā piemēram, irbeņu, sausseržu, tūju, liepu sēklām, bārbelēm un pīlādžogām. Ir iespēja darināt arī pašam savu svētku bumbu, izvēloties dekoratīvo bumbu veidošanas komplektu ar noteiktām sēklām vai čiekuriem.

Latvijas valsts mežu vēstniecība darbojas “Zaļajā zonā”, tāpēc apmeklētājiem jāuzrāda derīgs Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personas apliecinošs dokuments. Veikala darba laiks darba dienās ir no plkst. 9.00 līdz 18.00. Lai savu svētku vainagu un rotājumus izvēlētos nesteidzīgi, apmeklētāji gaidīti arī šajā sestdienā, 27. novembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00. Veikala klienti automašīnu stāvlaukumā var novietot bez maksas, paņemot iebraukšanas žetonu vienai stundai.

Svētku piedāvājums Latvijas valsts mežu vēstniecībā tiek papildīts teju katru dienu. Jau nākamnedēļ būs pieejamas arī podiņos augošas dažādu šķirņu un lieluma eglītes.

Latvijas valsts mežu vēstniecība gaida ciemos Rīgā, Vaiņodes ielā 1. Vairāk informācijas, zvanot 23280001.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI