DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. novembrī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī dzēsti 19 ugunsgrēki

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23. novembra plkst. 06.30 līdz 24. novembra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 48 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem, bet septiņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 19.40 VUGD saņēma izsaukumu uz Preiļu novada Rušonas pagastu, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 80m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst. 01.32 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vienstāva mājas bēniņu pārsegums, vieglā automašīna, trīs gadījumos – piededzis ēdiens, katlumāja, vadi uz neapsaimniekotās ēkas jumta, pirts, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, aizkari piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī, piecos gadījumos – atkritumi, dārza māja, šķūnis.

Plkst. 15.22 tika saņemta informācija, ka Tukuma novada Kandavas pagastā uz autoceļa Rīga – Ventspils notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja cilvēku, kurš bija iespiests automašīnā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Notikuma vietā ar absorbentu tika savākta no avarējušām automašīnām noplūdusī degviela un sakārtota ceļa braucamā daļa. Plkst. 18.18 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Plkst. 09.48 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu novada Inešu pagastu, kur bija notikusi kravas un vieglās automašīnas sadursme. Ugunsdzēsēji glābēji ar hidrauliskiem instrumentiem atbrīvoja un nodeva NMPD mediķiem vienu cietušu cilvēku, atvienoja automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtoja ceļa braucamo daļu. Plkst. 10.13 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI